Διεθνή

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Αν τολμάς, πήγαινε να πάρεις τα νησιά

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Αν τολμάς, πήγαινε να πάρεις τα νησιά

Πηγή Φωτογραφίας: politikyol/duvarenglish

Ο επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της γείτονος μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του CHP και προκάλεσε ανοιχτά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα και να κάνει πράξη τις έως τώρα απειλές του

Παρέμβαση έκανε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, στο ζήτημα των συνεχών προκλήσεων του Προέδρου Ερντογάν και των Υπουργών του απέναντι στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της γείτονος μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του CHP.

Στο πλαίσιο της ομιλίας αυτής, προκάλεσε ανοιχτά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα και να κάνει πράξη τις έως τώρα απειλές του.

«Αν τολμάς, πήγαινε να πάρεις τα νησιά», τόνισε ο Τούρκος πολιτικός, ο οποίος επικαλέσθηκε και τον Ετζεβίτ, λέγοντας, απευθυνόμενος πάντοτε στον Τούρκο Πρόεδρο: «Δεν είμαστε σαν αυτούς, όχι κύριε, ερχόμαστε αμέσως. «Μπορεί να έρθω το πρωί… κ.λπ.». Τι είπε ο Ετζεβίτ; Ο στρατιωτικός προσγειώθηκε, ήρθε στην πόρτα του πρωθυπουργού και είπε «ο στρατός μας είναι τώρα στην Κύπρο». Είχε τελειώσει».

Επισημαίνεται ότι ο Τούρκος πολιτικός έχει συγκροτήσει συμμαχία με το εθνικιστικό Καλό Κόμμα και, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των Τούρκων πολιτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments