Διεθνή

Milliyet: Κομβόι 70.000 Σύρων προσφύγων κινείται προς την Ευρώπη

Milliyet: Κομβόι 70.000 Σύρων προσφύγων κινείται προς την Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: milliyet

Με νέο προσφυγικό κύμα απειλεί ο τουρκικός Τύπος στη σκιά της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο

Για «κομβόι» περίπου 70 χιλιάδων Σύρων προσφύγων, που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα με τελικό προορισμό την Ευρώπη κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της , η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Η εφημερίδα – επικαλούμενη διεθνή πρακτορεία ειδήσεων – αναφέρει πως ομάδα Σύρων που ζει στην Τουρκία, οργανώνει μεταφορά προσφύγων συμπατριωτών τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω καναλιού που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα Telegram, αλλά και στο facebook και ήδη «ακολουθούν» 70 χιλ. άτομα. Από το κανάλι αυτό δίνονται πληροφορίες για το τι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μετανάστες για το μεγάλο ταξίδι προς την Ευρώπη, όπως υπνόσακοι, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες, κουτιά πρώτων βοηθειών κ.α.

Αν και δεν έγινε γνωστό πότε θα ξεκινήσει το «κομβόι» -και πως θα επιδιώξει να φτάσει στην Ευρώπη- έγινε γνωστό πως αυτό θα χωριστεί σε ομάδες 50 ατόμων με έναν επικεφαλής. Οι διοργανωτές, μιλώντας ανώνυμα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισαν πως η δεκαχρονη παραμονή στην Τουρκία τους κούρασε και πως στόχος τους είναι να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Το δημοσίευμα της Milliyet, που προαναγγέλλει προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, δημιουργεί κλίμα ανάλογο με αυτό που προηγήθηκε τον Μάρτιο του 2020 και τα γεγονότα του Έβρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments