Focus

Χάμιλτον: «Μία φορά δεν τήρησαν κανονισμούς και άλλαξαν τον πρωταθλητή»

Χάμιλτον: «Μία φορά δεν τήρησαν κανονισμούς και άλλαξαν τον πρωταθλητή»

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Με αφορμή το πως ολοκληρώθηκε ο αγώνας στη Μόντσα, ο Λιούις Χάμιλτον πέταξε τα «καρφιά» του προς την FIA για τον περσινό αγώνα στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν για ακόμη μια φορά εκπληκτικός, με τον Ολλανδό πιλότο να τερματίζει στην πρώτη θέση στο GP της Ιταλίας και να πανηγυρίζει ακόμη μια νίκη την φετινή σεζόν.

Ο αγώνας βέβαια είχε επεισοδιακό φινάλε μιας και ολοκληρώθηκε με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, έπειτα από την εγκατάλειψη του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο Λιούις Χάμιλτον στάθηκε στο γεγονός και τόνισε πως τη μοναδική φορά που δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, αυτός έχασε το πρωτάθλημα στο Άμπου Ντάμπι.

View this post on Instagram

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

«Πάντα όταν υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις. Έτσι είναι οι κανονισμοί, έτσι πρέπει να ερμηνεύονται. Μόνο μία φορά στην ιστορία του σπορ δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς όπως σήμερα και ήταν ο αγώνας που άλλαξε το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος».

Στο ίδιο κλίμα δηλώσεων ήταν και ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, ο οποίος με κυνικό ύφος υπενθύμισε το τι έγινε στο Άμπου Ντάμπι το 2021. Μετά το τέλος του GP Ιταλίας τα social media γέμισαν με διάφορες απόψεις σχετικά με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Επιπλέον στο Twitter στο hashtag “VoidLap58” που αναφέρεται στον τελευταίο γύρο του μεγάλου τελικού του 2021 ήταν στα κορυφαία παγκόσμια trends.

Η FIA από τη μεριά της, εξήγησε γιατί το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε στην πίστα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και τόνισε πως η ασφάλεια είναι πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments