Διεθνή

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η Βρετανία καλεί τη Βόρεια Κορέα να στείλει απεσταλμένο

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η Βρετανία καλεί τη Βόρεια Κορέα να στείλει απεσταλμένο

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Η προθεσμία για την αποδοχή των προσκλήσεων κηδείας λήγει την Πέμπτη, μετά την οποία οι υπάλληλοι θα οριστικοποιήσουν το πλάνο των θέσεων.

Πρόσκληση να παραστεί εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, την προσεχή Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, απηύθυνε η Βρετανία.

Η πρόσκληση για την κομμουνιστική Βόρεια Κορέα θα είναι σε επίπεδο πρεσβευτών, που σημαίνει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα παραστεί. Η Πιονγκγιάνγκ έχει πρεσβεία στο Δυτικό Λονδίνο.

Αντίθετα, δεν θα προσκληθούν εκπρόσωποι από το Αφγανιστάν, λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, τη Συρία και τη Βενεζουέλα, καθώς η Βρετανία δεν έχει επί του παρόντος διπλωματικές σχέσεις με αυτά τα κράτη. 

Επίσης δεν θα σταλεί πρόσκληση σε Ρωσία, Μιανμάρ και Λευκορωσία.

Ξένοι αξιωματούχοι που έρχονται στη Βρετανία θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Queen’s Lying in State εντός της αίθουσας Ουέστμινστερ του κοινοβουλίου πριν από την κηδεία.

Προσκλήσεις κηδειών αποστέλλονται σε όλους τους κατόχους της υψηλότερης στρατιωτικής τιμής της Βρετανίας, του Σταυρού Βικτώριας και του Σταυρού Τζορτζ, τον οποίο μπορούν επίσης να κατέχουν πολίτες.

Συνολικά, αξιωματούχο έχουν γράψει χειρόγραφα περίπου 1.000 προσκλήσεις για την κηδεία της Δευτέρας και τη δεξίωση με τον βασιλιά Κάρολο την Κυριακή. Η προθεσμία για την αποδοχή των προσκλήσεων κηδείας λήγει την Πέμπτη, μετά την οποία οι υπάλληλοι θα οριστικοποιήσουν το πλάνο των θέσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments