Διεθνή

Σολτς: Ο Πούτιν δεν θεωρεί λάθος τον πόλεμο

Σολτς: Ο Πούτιν δεν θεωρεί λάθος τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv

Απαντώντας στο "φλέγον" θέμα αν η Γερμανία θα στείλει επιπλέον βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, ο καγκελάριος επανέλαβε ότι το Βερολίνο «δεν θα προχωρήσει μόνο του»

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θεωρεί τον πόλεμο λάθος και δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια μεγαλύτερη συνειδητοποίηση ότι ήταν λάθος να ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι σχηματίζεται μια άλλη άποψη», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σημείωσε ωστόσο ότι θεωρεί σωστό «να συζητούμε μεταξύ μας και να λέμε αυτό που έχουμε να πούμε». Επειδή «πιστεύω ακράδαντα ότι η Ρωσία πρέπει να αποσυρθεί, ότι τα στρατεύματά της πρέπει να αποσυρθούν, προκειμένου η ειρήνη να έχει μια ευκαιρία στην περιοχή – και καθημερινά καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι αυτή είναι και η μόνη προοπτική -, γι’ αυτό πρέπει να συζητούμε».

Απαντώντας στο “φλέγον” θέμα αν η Γερμανία θα στείλει επιπλέον βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, ο καγκελάριος επανέλαβε ότι το Βερολίνο «δεν θα προχωρήσει μόνο του», σημειώνοντας πως η Γερμανία πως «είναι μια από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ουκρανία: οικονομική, ανθρωπιστική, αλλά και με παραδόσεις όπλων κρίσιμων για την εξέλιξη της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία». Με τα όπλα αυτά, είναι εμφανές ότι η Ουκρανία καθίσταται ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της. «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε αυτή τη γραμμή», ξεκαθάρισε ο καγκελάριος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments