Διεθνή

BBC – Ομάδα Wagner: Ο “σεφ” του Πούτιν στρατολογεί κατάδικους

BBC – Ομάδα Wagner: Ο “σεφ” του Πούτιν στρατολογεί κατάδικους

Πηγή Φωτογραφίας: thegeneration

Ενημέρωσε επίσης τους κρατούμενους για τους κανόνες του Βάγκνερ που απαγορεύουν το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τις «σεξουαλικές επαφές με ντόπιες γυναίκες, χλωρίδα, πανίδα, άνδρες - οτιδήποτε»

Ο ιδρυτής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner εμφανίστηκε σε βίντεο που διέρρευσαν να προσπαθεί να στρατολογήσει κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Σε μαγνητοσκοπημένο υλικό, που επαληθεύτηκε από το BBC, ο Γεβγένι Πριγκοζίν φαίνεται να απευθύνεται σε μια μεγάλη ομάδα κρατουμένων, υποσχόμενος αντάλλαγμα την ποινή τους με τις υπηρεσίες στην ομάδα του.

Το βίντεο θα επιβεβαίωνε τις μακροχρόνιες εικασίες ότι η Ρωσία ελπίζει να ενισχύσει τις δυνάμεις της στρατολογώντας καταδίκους.

Ενώ η ρωσική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη μετατροπή των ποινών φυλάκισης σε αντάλλαγμα για μισθοφορική υπηρεσία, ο κ. Πριγκόζιν επέμεινε ότι «κανείς δεν επιστρέφει πίσω από τα κάγκελα» αν υπηρετήσει με την ομάδα του.

«Αν υπηρετήσεις έξι μήνες (στο Βάγκνερ), είσαι ελεύθερος», είπε. Ωστόσο, προειδοποίησε τους πιθανούς νεοσύλλεκτους με εκτέλεση αν λιποτακτήσουν φθάνοντας στην Ουκρανία.

Ενημέρωσε επίσης τους κρατούμενους για τους κανόνες του Βάγκνερ που απαγορεύουν το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τις «σεξουαλικές επαφές με ντόπιες γυναίκες, χλωρίδα, πανίδα, άνδρες – οτιδήποτε».

Δεν είναι σαφές ποιος τράβηξε το βίντεο, πότε εμφανίστηκε ή πώς κυκλοφόρησε.

Ξεχωριστά, πηγές επιβεβαίωσαν στη ρωσική υπηρεσία του BBC ότι το πρόσωπο στο βίντεο ήταν πιθανότατα ο Πριγκόζιν

Ο Πριγκόζιν – ο οποίος είναι γνωστός ως «σεφ του Πούτιν», καθώς ήταν εστιάτορας και τροφοδότης για το Κρεμλίνο- έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι έχει σχέσεις με την ομάδα Βάγκνερ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, τη Συρία και πολλές αφρικανικές συγκρούσεις.

Όμως στο βίντεο, ο ολιγάρχης φαίνεται να λέει στους κρατούμενους ότι είναι «εκπρόσωπος ιδιωτικής πολεμικής εταιρείας».

Αποκάλυψε επίσης ότι οι πρώτοι 40 νεοσύλλεκτοι από μια σωφρονιστική αποικία στην Αγία Πετρούπολη αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Vuhlehirska στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Ιούνιο.

Αργότερα στο βίντεο, προειδοποίησε τους κατάδικους, που όλοι φορούν μαύρες στολές, ότι θα πρέπει να αυτοκτονήσουν με χειροβομβίδες εάν κινδυνεύουν να συλληφθούν.

Η προέλευση της ομάδας Wagner είναι σκιώδης, αλλά πιστεύεται ότι σχηματίστηκε από έναν πρώην αξιωματικό του ρωσικού στρατού, τον Dmitri Utkin.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments