Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε 22 άτομα για προώθηση των στόχων της Μόσχας

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε 22 άτομα για προώθηση των στόχων της Μόσχας

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν 22 άτομα και δύο οντότητες που προώθησαν τους στόχους της Μόσχας στην Ουκρανία τόσο πριν, όσο και μετά τη ρωσική εισβολή στη γείτονά της τον Φεβρουάριο, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών

Νέες κυρώσεις επέβαλαν την Πέμπτη οι ΗΠΑ σε άτομα και ομάδες που έχουν διευκολύνει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν 22 άτομα και δύο οντότητες που προώθησαν τους στόχους της Μόσχας στην Ουκρανία τόσο πριν, όσο και μετά τη ρωσική εισβολή στη γείτονά της τον Φεβρουάριο, ανέφερε το υπουργείο.

Οι νέες κυρώσεις επιβάλλονται σε συντονισμό με το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο επιβάλλει νέους ελέγχους στις εξαγωγές στη Ρωσία, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που στοχεύει τις βιομηχανίες άμυνας και υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας, ανέφερε η δήλωση.

«Καθώς η Ουκρανία προωθεί την προάσπιση της ελευθερίας της, σήμερα λαμβάνουμε μέτρα για να υποβαθμίσουμε περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να ανοικοδομήσει τον στρατό της, να λογοδοτήσει για τη βία και να απομονωθεί περαιτέρω οικονομικά ο Πούτιν», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments