Διεθνή

Times: Η Τρας ετοιμάζει κατάργηση το “φόρου ζάχαρης” στα αναψυκτικά

Times: Η Τρας ετοιμάζει κατάργηση το “φόρου ζάχαρης” στα αναψυκτικά

Πηγή Φωτογραφίας: britannica

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στους υγειονομικούς αξιωματούχους να επανεξετάσουν τα μέτρα ελέγχου της παχυσαρκίας, μια κίνηση που είναι πιθανό να οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών από αυτά

 Η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας ετοιμάζεται να καταργήσει τους φόρους ζάχαρης στα αναψυκτικά και καθώς επίσης και ορισμένα μέτρα κατά της παχυσαρκίας για να αμβλύνει την κρίση κόστους ζωής στη χώρα, ανέφεραν την Πέμπτη οι Times επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng έδωσε εντολή στους υγειονομικούς αξιωματούχους να επανεξετάσουν τα μέτρα ελέγχου της παχυσαρκίας, μια κίνηση που είναι πιθανό να οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών από αυτά, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι Times ανέφεραν ότι η απαγόρευση των προωθήσεων “αγοράστε ένα, πάρτε ένα δωρεάν” σε ανθυγιεινά τρόφιμα, εν μέσω αυξανόμενου κόστους, είναι πλέον απίθανο να προχωρήσει.

Η απαγόρευση των γλυκών και των σοκολάτες που εκτίθενται στο ταμείο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, ήταν επίσης αμφίβολη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, στην Daily Mail, η Tρας είπε ότι θα καταργήσει τα σχέδια περιορισμού των συμφωνιών πολλαπλών αγορών σε τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι ή ζάχαρη και δεν θα επιβάλει νέες εισφορές στα ανθυγιεινά τρόφιμα.

«(Οι άνθρωποι) δεν θέλουν η κυβέρνηση να τους λέει τι να φάνε», είπε η Τρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments