Διεθνή

Ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένονται στο Λονδίνο

Ηγέτες από όλο τον κόσμο αναμένονται στο Λονδίνο

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Αμέσως μετά την κηδεία τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι θα παραθέσει δεξίωση για τους καλεσμένους στο Church House, την έδρα της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς μέλη της βασιλικής οικογένειας ταξιδεύουν στο Κάστρο του Ουίνδσορ για την ταφή της βασίλισσας

Ηγέτες από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ Β και να παραστούν σε δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Κυριακή, υπό την προεδρία του βασιλιά Κάρολου Γ’, την παραμονή της κηδείας της βασίλισσας, που πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου, μετά από εβδομήντα χρόνια βασιλείας.

Αρχηγοί κρατών και άλλοι υψηλόβαθμοι ξένοι αξιωματούχοι θα προσκληθούν να συγκεντρωθούν στο Βασιλικό Νοσοκομείο, τόπος στέγασης για συνταξιούχους του Βρετανικού Στρατού, και αναμένεται να ταξιδέψουν ομαδικά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου αναπαύονται τα λείψανα του κυρίαρχου και όπου θα γίνει η κηδεία, ανέφερε αξιωματούχος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Αμέσως μετά την κηδεία τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι θα παραθέσει δεξίωση για τους καλεσμένους στο Church House, την έδρα της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς μέλη της βασιλικής οικογένειας ταξιδεύουν στο Κάστρο του Ουίνδσορ για την ταφή της βασίλισσας.

Αξιωματούχοι του Foreign Office έγραψαν με το χέρι χίλιες προσκλήσεις σε αρχηγούς κρατών ap;o όλο τον κόσμο, εξαιρουμένων της Συρίας, της Βενεζουέλας, του Αφγανιστάν, της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Βιρμανίας.

Η Μόσχα και το Μινσκ δεν κλήθηκαν να στείλουν εκπροσώπους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος αναμένεται να εκπροσωπήσει την Κίνα στην κηδεία, δήλωσε πηγή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών την Πέμπτη. Αυτή η πρόσκληση επικρίθηκε έντονα από μια ομάδα Βρετανών βουλευτών, που έχουν συμμετάσχει ενεργά στην επιβολή κυρώσεων στο καθεστώς του Πεκίνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments