Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρίκη στο Ιζιούμ – Ομαδικός τάφος με πάνω από 440 σορούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρίκη στο Ιζιούμ  – Ομαδικός τάφος με πάνω από 440 σορούς

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες εγκατέλειψαν την πόλη το περασμένο Σαββατοκύριακο αφού προηγουμένως τη χρησιμοποίησαν ως κόμβο εφοδιαστικής στην περιοχή του Χάρκοβο

Ομαδικό τάφο με περισσότερα από 440 πτώματα εντόπισαν οι ουκρανικές αρχές στην ανατολική πόλη Ιζιούμ, την οποία εγκατέλειψαν χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες το περασμένο Σαββατοκύριακο αφού προηγουμένως τη χρησιμοποίησαν ως κόμβο εφοδιαστικής στην περιοχή του Χάρκοβο, αφήνοντας πίσω εκτός από μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εξοπλισμού, δεκάδες νεκρούς,

Σύμφωνα με αξιωματούχο της περιφερειακής αστυνομίας την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι κάποιοι από τους ανθρώπους σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές.

«Μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους ταφής σε μια μεγάλη πόλη σε απελευθερωμένες (περιοχές)… 440 πτώματα θάφτηκαν σε ένα μέρος», είπε ο Serhiy Bolvinov.

«Κάποιοι πέθαναν εξαιτίας πυρών πυροβολικού… κάποιοι πέθαναν λόγω αεροπορικών επιδρομών», είπε.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι έριξε την ευθύνη στη Ρωσία και παρομοίασε την ανακάλυψη με αυτό που συνέβη στην Μπούκα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Κιέβου στα πρώτα στάδια της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εκεί.

«Η Ρωσία αφήνει πίσω της τον θάνατο παντού και πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοκλίπ.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι στοχεύει αμάχους ή ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments