Διεθνή

Τουρκικό Υπ. Εξωτερικών: Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Τουρκικό Υπ. Εξωτερικών: Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Pixabay

Το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επιχειρείται η παραποίηση ιστορικών γεγονότων, η αντιστροφή των όρων της πραγματικότητας.

Σε νέα, απρόκλητη επίθεση εναντίον της Χώρας μας προέβη το Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο – ούτε λίγο, ούτε πολύ – κατηγορεί την Ελλάδα ότι διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με αφορμή τις δηλώσεις μνήμης Ελλήνων αξιωματούχων και τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη… Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επιχειρείται η παραποίηση ιστορικών γεγονότων, η αντιστροφή των όρων της πραγματικότητας.

Το Τουρκικό Υπουργείο προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «μέσω μη ρεαλιστικών, παράλογων δηλώσεων και δραστηριοτήτων των ελληνικών αρχών στο όνομα της «μικρασιατικής καταστροφής», προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ήττα του ελληνικού στρατού κατά την εισβολή στην Ανατολία, πριν από εκατό χρόνια και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας, για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα και να παραπλανήσει τη δική της κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινότητα. Βλέπουμε πως προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινωνία με ψέματα».

Στο σημείο αυτό, η ανακοίνωση επικαλείται την Συνθήκη της Λωζάννης και, ειδικότερα, το άρθρο 59, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα «έχει αποδεχθεί τα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε σε αποζημίωση».

Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας προσθέτει πως η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ το μήνυμα από τα μαθήματα που, ιστορικά της έδωσε η τουρκική πλευρά, και εξακολουθεί να διαπράττει… εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας: «Όλος ο κόσμος μαρτυρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες ενέργειές της, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

«Θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα, που προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μελανά σημεία στην ελληνική ιστορία και σήμερα, και να λέμε την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσω παραποίηση των γεγονότων».

Καταλήγοντας, καλεί τη χώρα μας «να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να σταματήσει να υποκινεί το μίσος μέσω της παραποίησης των γεγονότων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments