Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 9,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 9,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion poll

Στις 9,4 μονάδες κινείται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion poll. Καταγράφονται και σαφή μηνύματα -«κίτρινες κάρτες» των πολιτών προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, καθώς σχεδόν το 60% δηλώνει μη ικανοποιημένο από το συνολικό έργο της Κυβέρνησης (όπως και για το έργο της αντιπολίτευσης).

Σαφώς αρνητικές είναι και οι κρίσεις των ερωτηθέντων για τη διαχείριση από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της υπόθεσης της παρακολούθησης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη, γεγονός ωστόσο, που δεν θεωρείται πρωτόγνωρο, καθώς η συντριπτική πλειονότητα εκτιμά πως έχουν γίνει παρακολουθήσεις πολιτικών από κυβερνήσεις όλων των κομμάτων.

Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 8,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου (31,5% έναντι 22,6% αντιστοίχως) και στις 9,4% με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (33,2% έναντι 23,8% αντιστοίχως).

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί σταθερά υψηλή διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην αντίληψη των πολιτών για το ποιος θεωρείται ως καταλληλότερος για Πρωθυπουργός (44,6% έναντι 25,3%), με τον «κανέναν από τους δύο» να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό (27,7%) από αυτό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική της επιφυλακτικής στάσης που κρατά η κοινή γνώμη μέχρι την εφαρμογή των μέτρων στήριξης που εξαγγέλθηκαν είναι και το γεγονός ότι ένα 50,6% των ερωτηθέντων δηλώνει «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποιημένο από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ενώ, «μοιρασμένη» εμφανίζεται η κοινή γνώμη και αναφορικά με την αξιολόγηση των μέτρων που μέχρι σήμερα έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση συνολικά της ακρίβειας και την στήριξη των νοικοκυριών.

Παρόλα αυτά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να εισπράττει αυτή τη αμφιταλάντευση- δυσαρέσκεια μιας και στην ερώτηση αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την ενεργειακή-οικονομική κρίση και τις ανατιμήσεις, καταγράφεται συνολικά, μια συντριπτικά αρνητική απάντηση της τάξεως του 71,7%.

Με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν «λίγο» ή και «καθόλου» ικανοποιημένοι από το συνολικό έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα να ανέρχεται στο 81,7%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments