Διεθνή

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η Αγρυπνία από τα 8 εγγόνια της

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η Αγρυπνία από τα 8 εγγόνια της
Με στρατιωτική στολή ο Χάρι, στην κεφαλή ο διάδοχος Γουίλιαμ

Τα οχτώ εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, – συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Χάρι με τη στρατιωτική στολή του, πήραν τις θέσεις τους γύρω από το φέρετρο της γιαγιάς τους στο Γουεστμίνστερ Χολ, στο τελετουργικό της Αγρυπνίας.

Τα εγγόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη (κόρες του πρίγκιπα Άντριου), η Λαίδη Λουίζα και ο Υποκόμης του Σέβερν Ιάκωβος (παιδιά του πρίγκιπα Έντουαρντ), καθώς και οι Πίτερ και Ζάρα Φίλιπς (παιδιά της πριγκίπισσας Άννας) στάθηκαν γύρω από το φέρετρο της πολυαγαπημένης τους γιαγιάς, βασίλισσας Ελισάβετ για 15 λεπτά.

Τα αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι – και οι δύο ντυμένοι με στολή – στάθηκαν φρουροί στο ξαπλωμένο στην πολιτεία της Βασίλισσας στο Westminster Hall το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ένα ρεύμα θρηνητών έφθασε μετά από ώρες ουρές.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στάθηκε στην κορυφή με θέα στη βόρεια είσοδο, ενώ ο Χάρι ήταν τοποθετημένος στο αντίθετο άκρο, με θέα στην περιοχή της αίθουσας όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν εισέλθει τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας στάθηκε με τα χέρια ενωμένα μπροστά και το κεφάλι σκυμμένο.

Ένα τέταρτο αργότερα ακούστηκε το χτύπημα και τα εγγόνια τελείωσαν την αγρυπνία τους.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ οδήγησε την ομάδα μακριά από το φέρετρο, ακολουθούμενος από τα ξαδέρφια του και τον αδερφό του.

Το πρόγραμμα για την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα στο αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Γουίνδσορ σε κλειστό κύκλο.

Στις 08:30, το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα και θα κλείσουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή. Λίγο μετά τις 12:35 η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί με κιλίβαντα του Βασιλικού Ναυτικού.Η πομπή θα ξεκινήσει στις 12:44.

Την πομπή θα συνοδεύουν ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του. Η πομπή στις 12:52 θα φτάσει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.

Οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με δυο λεπτών σιγή σε όλη την Επικράτεια.

Στην συνέχεια, η πομπή θα κατευθυνθεί στην Αψίδα του Γουέλινγκτον. Άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα ακολουθούν πεζή και άλλα με αυτοκίνητο.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Μπινγκ Μπεν θα χτυπά πένθιμα και στις 15:00 ώρα Ελλάδος το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα.

Θα φτάσει στην είσοδο Shaw Farm του Γουίνδσορ στις 17:06 και εκεί θα ξεκινήσει η νέα τελετή στις 17:10. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα φτάσουν στις 17:40.

Λίγο πριν τις 18:00, το φέρετρο της Βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στις 21:40 θα γίνει η κηδεία σε κλειστό κύκλο της Βασίλισσας και στην συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της στο παρεκκλήσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments