Διεθνή

Κίνα: Πρώτο εισαγόμενο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Κίνα: Πρώτο εισαγόμενο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Πηγή Φωτογραφίας: cbs42

Ο ασθενής, κατά την άφιξή του από το εξωτερικό τέθηκε σε καραντίνα για τον covid, ωστόσο κατά τη διάρκειά της εμφάνισε συμπτώματα όπως δερματικό εξάνθημα

Η κινεζική πόλη Τσονγκκίνγκ ανέφερε ένα κρούσμα μόλυνσης από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων την Παρασκευή σε ένα άτομο που έφτασε από το εξωτερικό, σηματοδοτώντας την πρώτη γνωστή μόλυνση από την ευλογιά των πιθήκων στην ηπειρωτική Κίνα εν μέσω της πρόσφατης παγκόσμιας επιδημίας του ιού.

Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι χαμηλός καθώς το άτομο τέθηκε σε καραντίνα κατά την άφιξή του στο Chongqing, ανέφερε σε δήλωση η δημοτική επιτροπή υγείας. Όλες οι στενές επαφές έχουν απομονωθεί και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ο ασθενής, κατά την άφιξή του από το εξωτερικό τέθηκε σε καραντίνα για τον covid, ωστόσο κατά τη διάρκειά της εμφάνισε συμπτώματα όπως δερματικό εξάνθημα.

Περίπου 90 χώρες όπου η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική έχουν αναφέρει κρούσματα της ιογενούς νόσου, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία. Έχουν υπάρξει περισσότερα από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ορισμένες μη ενδημικές χώρες έχουν αναφέρει τους πρώτους σχετικούς θανάτους τους. 

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, ο οποίος μεταδίδεται μέσω στενής επαφής με μολυσμένα άτομα, ζώα ή μολυσμένα υλικά, συνήθως προκαλεί συμπτώματα παρόμοια, αλλά πιο ήπια από αυτά της ευλογιάς, όπως πυρετό, πονοκέφαλο και εξανθήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments