Διεθνή

Χάρκοβο: Πάνω από 1000 άνθρωποι βασανίσθηκαν και δολοφονήθηκαν

Χάρκοβο: Πάνω από 1000 άνθρωποι βασανίσθηκαν και δολοφονήθηκαν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ουκρανικού Κοινοβουλίου διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο θα είναι σε θέση να παράσχει τις επόμενες ημέρες ακριβή καταμέτρηση του αριθμού των σορών που βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιζιούμ

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν επισήμως ότι ανακάλυψαν εκατοντάδες πτώματα, μερικά με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους, σε περιοχές που ανακαταλήφθηκαν πρόσφατα από τις δυνάμεις του Κιέβου, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος Β. Ζελένσκι να τα αποκαλεί «εγκλήματα πολέμου».

Μιλώντας στο επίσημο τηλεοπτικό κανάλι «Rossiya – 24», ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης που εγκατέστησαν οι Ρώσοι, Βιτάλι Γκάντσεφ, υποστήριξε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για τους τάφους που ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ουκρανικού Κοινοβουλίου διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο θα είναι σε θέση να παράσχει τις επόμενες ημέρες ακριβή καταμέτρηση του αριθμού των σορών που βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιζιούμ, που ανακαταλήφθηκε από τον ουκρανικό στρατό

Κοντά στο Ιζιούμ, Ουκρανοί αξιωματούχοι, εξοπλισμένοι με μάσκες και φόρμες, έβγαζαν πτώματα από έναν τάφο που είχε σκαφτεί σε ένα δάσος.

«Κάποια σώματα έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους. Όλα αυτά τα γεγονότα θα ελεγχθούν και θα διερευνηθούν σωστά και νομικά», επεσήμανε ο κυβερνήτης της περιοχής του Χαρκόβου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments