Κόσμος

Ζελένσκι: Κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου

Ζελένσκι: Κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: Polskie Radio/AP

Για εγκλήματα πολέμου κατηγόρησε τη Ρωσία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Για εγκλήματα πολέμου κατηγόρησε τη Ρωσία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που παραχώρησε την Παρασκευή συνέντευξη στο Reuters. Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στα βορειοανατολικά της χώρας του, ενώ σημείωσε ότι είναι νωρίς για να πει κάποιος ότι οι ισορροπίες του πολέμου αλλάζουν, παρά τα οφέλη που έδωσε στις ουκρανικές δυνάμεις η αντεπίθεση των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η έκβαση του πολέμου με τη Ρωσία, που διανύει τον έβδομο μήνα, εξαρτάται από την ταχεία παράδοση ξένων όπλων στο Κίεβο. Στο ίδιο πλαίσιο, συνέκρινε την κατάσταση που βρήκε στις πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές με τα όσα έγιναν στην Μπούτσα, αν και η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

«Υπάρχουν στοιχεία» για τα εγκλήματα πολέμου

«Μέχρι σήμερα, υπάρχουν 450 νεκροί, θαμμένοι (στη βορειοανατολική περιοχή στο Χάρκοβο). Αλλά υπάρχουν κι άλλες, ξεχωριστές ταφές πολλών ανθρώπων. Βασανισμένοι άνθρωποι. Ολόκληρες οικογένειες σε ορισμένες περιοχές», είπε ο Ζελένσκι.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τα εγκλήματα πολέμου, ο Ζελένσκι ανέφερε: «Όλα αυτά υπάρχουν… Υπάρχουν κάποια στοιχεία και γίνονται αξιολογήσεις, ουκρανικές και διεθνείς. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, για να το αναγνωρίσει ο κόσμος».

Το Κρεμλίνο δεν απάντησε ακόμη σε αίτημα του Reuters για σχόλιο, αναφορικά με τα όσα κατήγγειλε ο Ζελένσκι. Ωστόσο αρνείται ότι έχει θέσει στο στόχαστρο αμάχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments