Οδηγός

Επίδομα στέγασης: Οικονομική ενίσχυση 240 ευρώ για 1.000 μαθητές

Επίδομα στέγασης: Οικονομική ενίσχυση 240 ευρώ για 1.000 μαθητές

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Διπλασιάζεται από φέτος το επίδομα στέγασης για τους 1.000 περίπου μαθητές που φοιτούν στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Διπλασιάζεται από φέτος το επίδομα στέγασης για τους 1.000 περίπου μαθητές που φοιτούν στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ. Όπως προανήγγειλε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρος Πρωτοψάλτης το στεγαστικό επίδομα θα διπλασιαστεί από 120 ευρώ σε 240 ευρώ ενώ παράλληλα θα διευρυνθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα ο διοικητής της Υπηρεσίας αναφέρθηκε εκτενώς στην ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα. «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ με κάθε πρόσφορο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής, υπενθυμίζοντας ότι, για πρώτη φορά, έγινε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ

Υπογράμμισε δε, ότι “στόχος είναι μία σύγχρονη στεγαστική πολιτική”, της ΔΥΠΑ και για αυτό το λόγο θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες και οι 124  κατοικίες που αυτή τη στιγμή είναι κενές.

Να σημειωθεί ότι στις 51 επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν κα να αποκτήσουν μία από τις 31 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν νέοι από 15 έως 29 ετών που είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet.

Φοιτητικό επίδομα 2022: Ποιοι φοιτητές θα πάρουν 2.000 ευρώ

Από τα 1.000 ευρώ, στα 1.500 ευρώ και στα 2.000 ευρώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αυξάνεται το φοιτητικό επίδομα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.  Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, όσοι επιλέγουν τη συγκατοίκηση θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ το άτομο από το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ένα πακέτο οικονομικών ενισχύσεων σε χαμηλοσυνταξιούχους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους υπερήλικες και μακροχρόνια ανέργους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments