Διεθνή

Γαλλία: Διαψεύδει τα σχέδια διακοπής ρεύματος στην Ιταλία

Γαλλία: Διαψεύδει τα σχέδια διακοπής ρεύματος στην Ιταλία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Το Παρίσι επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για «αλληλεγγύη» προς τη γείτονα Ιταλία ενόψει της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης.

Η Γαλλία διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου ότι η EDF, η Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Γαλλίας, θα μπορούσε να σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για «αλληλεγγύη» προς τους γείτονές της ενόψει της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης.

Η εφημερίδα La Repubblica και το πρακτορείο Bloomberg είχαν αναφέρει προηγουμένως ένα μήνυμα από την EDF προς την ιταλική κυβέρνηση που προκαλούσε την εντύπωση για μια πιθανή διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται από τον όμιλο για περίοδο έως και δύο ετών.

«Οι γαλλικές αρχές αρνούνται κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για αμοιβαία αλληλεγγύη για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο με όλους τους ευρωπαίους γείτονές μας», ανέφερε σε γραπτή δήλωση το Υπουργείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Το Υπουργείο συμπληρώνει ότι «η πλήρης λειτουργία των ηλεκτρικών διασυνδέσεων αποτελεί προτεραιότητα για τη συλλογική ασφάλεια του εφοδιασμού και η Γαλλία θα σεβαστεί πλήρως τη δέσμευσή της να υποστηρίξει τους Ευρωπαίους εταίρους της».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments