Διεθνή

Γερμανία: Αναφορές για διαρροή σε πυρηνικό σταθμό

Γερμανία: Αναφορές για διαρροή σε πυρηνικό σταθμό

Πηγή Φωτογραφίας: global.chinadaily

Το Isar 2, που βρίσκεται στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, είχε προγραμματιστεί να τεθεί εκτός σύνδεσης στο τέλος του έτους βάσει του σχεδίου της Γερμανίας να καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια

Διαρροή σημειώθηκε στο εργοτάξιο του  γερμανικού πυρηνικού σταθμού Isar 2 , χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνος ασφαλείας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το υπουργείο Περιβάλλοντος, ωστόσο η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να περιπλέξει το χειμερινό ενεργειακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτείται μια εβδομαδιαία περίοδος επισκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εργασίες θα σταματήσουν, εάν ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής πρόκειται να λειτουργήσει μετά τις 31 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το Isar 2, που βρίσκεται στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, είχε προγραμματιστεί να τεθεί εκτός σύνδεσης στο τέλος του έτους βάσει του σχεδίου της Γερμανίας να καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια.

Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επακόλουθη βουτιά στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία οδήγησαν σε μια αλλαγή πολιτικής, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει τώρα να διατηρήσει δύο από τους τρεις εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς σε ετοιμότητα το επόμενο έτος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είπε ότι τόσο το ίδιο όσο και το υπουργείο Οικονομίας “εξετάζουν τη νέα κατάσταση και τις επιπτώσεις της στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του αποθεματικού αναμονής”.

Η PreussenElektra, θυγατρική της E.ON και χειριστής του Isar 2, δήλωσε ότι ο αντιδραστήρας θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία διακοπής λειτουργίας, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αλλά η διακοπή λειτουργίας μιας εβδομάδας θα ήταν απαραίτητη τον Οκτώβριο, εάν το εργοστάσιο λειτουργούσε μετά το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments