Διεθνή

Γερμανία: Δεσμεύει τις δραστηριότητες του ρωσικού κολοσσού Rosneft

Γερμανία: Δεσμεύει τις δραστηριότητες του ρωσικού κολοσσού Rosneft

Πηγή Φωτογραφίας: energyintel

Η συγκεκριμένη απόφαση του Βερολίνου συνεπάγεται ένα βαρύ οικονομικό πλήγμα για τη Ρωσία

 Το Βερολίνο πρόκειται να αναλάβει τον έλεγχο των τριών γερμανικών διυλιστηρίων της ρωσικής εταιρείας Rosneft. Είναι ο εθνικός φορέας που διαχειρίζεται τα ενεργειακά δίκτυα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των θυγατρικών.

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να «αντισταθμίσει την επικείμενη απειλή για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού», το Βερολίνο αποφάσισε να αναλάβει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft. Ο όμιλος διαχειρίζεται τρία διυλιστήρια: ένα κοντά στα πολωνικά σύνορα, ένα δεύτερο στην Καρλσρούη, στα νοτιοδυτικά της χώρας, και ένα τελευταίο στη Βαυαρία.

Στην πραγματικότητα, δύο εταιρείες τίθενται υπό την «καταπιστευματική διοίκηση» του εθνικού φορέα που διαχειρίζεται τα ενεργειακά δίκτυα: η Rosneft Γερμανίας (RDG) και η RN Refining & Marketing (RNRM). Συνολικά, ανέρχονται στο 12% της γερμανικής ικανότητας διύλισης. Το διυλιστήριο κοντά στα πολωνικά σύνορα είναι ιδιαίτερα στρατηγικό, αφού επιτρέπει τον εφοδιασμό της περιοχής του Βερολίνου με πετρελαϊκά προϊόντα.

Για τις γερμανικές αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν χωρίς ρωσικό πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2022, η φιλοδοξία είναι ξεκάθαρη: να χρησιμοποιήσουν τις τοποθεσίες για να προμηθευτούν πετρέλαιο από άλλες χώρες, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Rosneft και της Μόσχας.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Βερολίνου συνεπάγεται ένα βαρύ οικονομικό πλήγμα για τη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments