Διεθνή

ΗΠΑ: Στη λίστα παραβιάσεων των εξαγωγών τρία ιρανικά cargo που πετούν στη Ρωσία

ΗΠΑ: Στη λίστα παραβιάσεων των εξαγωγών τρία ιρανικά cargo που πετούν στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: aa

Οι έλεγχοι των ΗΠΑ, ειδικά σε είδη όπως ηλεκτρονικά και εξαρτήματα αεροσκαφών, έχουν υποβαθμίσει την αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας, έχουν περιορίσει σοβαρά την πρόσβασή τους στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο
 Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσθέσει τρία ιρανικά αεροπλάνα cargο που εξυπηρετούν τη Ρωσία σε έναν κατάλογο αεροσκαφών που πιστεύεται ότι παραβιάζουν τους ελέγχους των εξαγωγών των ΗΠΑ υπό τις κυρώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Χρησιμοποιώντας εμπορικά διαθέσιμα δεδομένα, το Υπουργείο Εμπορίου εντόπισε Boeing 747 που εκμεταλλεύονται οι Mahan Air, Qeshm Fars Air και Iran Air που μεταφέρουν αγαθά, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών ειδών, στη Ρωσία κατά προφανή παραβίαση των αυστηρών ελέγχων των εξαγωγών των ΗΠΑ στη Ρωσία που σχετίζονται με την εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτά είναι τα τρία πρώτα ιρανικά αεροπλάνα που εντοπίστηκαν, είπε το τμήμα.

Το τμήμα έχει προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε ανεφοδιασμός, συντήρηση, επισκευή, ανταλλακτικά ή υπηρεσίες παραβιάζει τους ελέγχους των εξαγωγών των ΗΠΑ .

Το Ιράν ανακοίνωσε δημόσια την πρόθεσή του να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Ρωσία στον τομέα των αερομεταφορών παρέχοντας ανταλλακτικά για τα αεροπλάνα του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Με τις προσθήκες, υπήρχαν 183 αεροσκάφη στον κατάλογο για προφανείς παραβιάσεις των ελέγχων των εξαγωγών των ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο. Οι τρεις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα υπόκεινται ήδη σε διάφορους περιορισμούς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Βοηθός Υπουργός Εμπορίου για την Επιβολή των Εξαγωγών Μάθιου Άξελροντ είπε ότι «οι έλεγχοι των ΗΠΑ, ειδικά σε είδη όπως ηλεκτρονικά και εξαρτήματα αεροσκαφών, έχουν υποβαθμίσει την αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας, έχουν περιορίσει σοβαρά την πρόσβασή τους στην παγκόσμια οικονομία».

«Όταν η Ρωσία επιδιώξει να δεσμεύσει κράτη-παρία όπως το Ιράν για να καλύψει όσα έχει κόψει η διεθνής κοινότητα, θα αναλάβουμε δράση για να αποτρέψουμε τέτοιες απόπειρες και να διακόψουμε τέτοιες συνδέσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments