Διεθνή

Κηδεία Ελισάβετ: Το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα – Δείτε live

Κηδεία Ελισάβετ: Το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα – Δείτε live

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail/screenshot

Το τελευταίο αντίο λένε οι Βρετανοί και ο υπόλοιπος κόσμος στη βασίλισσα Ελισάβετ

Το τελευταίο αντίο λένε οι Βρετανοί και ο υπόλοιπος κόσμος στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία κηδεύεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Στην αψίδα του Ουέλινγκτον κατευθύνεται η πομπή που συνοδεύει το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, που στη συνέχεια θα οδηγηθεί με αυτοκίνητα στο κάστρο το Ουίνδσορ, όπου θα ταφεί.

Δείτε live

Στις 10.30 (ώρα Ελλάδας) άρχισε η προσέλευση των προσκεκλημένων στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας παρέμεινε επί τέσσερις ημέρες στο Ουέστμινστερ Χολ στη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από εκεί για να αποτίσουν τελευταίο φόρο τιμής στην 96χρονη Ελισάβετ Β’, η οποία παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο επί 70 χρόνια, μέχρι τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των ανθρώπων που προσκύνησαν το φέρετρο της βασίλισσας της Βρετανίας ήταν και πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του, ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Αυστραλός ομόλογός του Άντονι Αλμπανέζι καθώς και η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Στο Γουέστμινστερ οι Μπάιντεν

Στο Γουέστμινστερ έφτασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τη σύζυγό του, Τζιλ για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ συνοδευόταν από μια μεγάλη πομπή αυτοκινήτων, η οποία «κόλλησε» για λίγα λεπτά στην κίνηση, στους δρόμους του Λονδίνου και καθυστέρησε να φτάσει στον χώρο που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments