Διεθνή

Κολονά: Η «μπάλα είναι στο γήπεδο» του Ιράν

Κολονά: Η «μπάλα είναι στο γήπεδο» του Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: paudal(AFP)

«Το παράθυρο ευκαιρίας που ήταν ήδη ασθενώς ανοιχτό στα τέλη Αυγούστου μου φαίνεται ότι πλησιάζει στο κλείσιμο», υπογράμμισε η Κ. Κολονά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

«Το “παράθυρο ευκαιρίας” στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015 είναι “κοντά στο κλείσιμο” και εναπόκειται στην Τεχεράνη να λάβει μια απόφαση», δήλωσε η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά.

«Το παράθυρο ευκαιρίας που ήταν ήδη ασθενώς ανοιχτό στα τέλη Αυγούστου μου φαίνεται ότι πλησιάζει στο κλείσιμο», υπογράμμισε η Κ. Κολονά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν θα υπάρξει καλύτερη προσφορά στο τραπέζι για το Ιράν, είναι στο χέρι τους να πάρουν τη σωστή απόφαση», πρόσθεσε.

«Κάναμε τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες και με καλή πίστη». «Η μπάλα είναι στο γήπεδο» του Ιράν, είπε, αναφερόμενη στο Ιράν.

Οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών αγωνίζονται εδώ και μήνες για να ξεπεράσουν τα τελευταία εμπόδια που επιτρέπουν την επανέναρξη αυτής της συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων διεθνών δυνάμεων που πλαισιώνουν τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από αυτή τη συμφωνία το 2018, υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, και το Ιράν στη συνέχεια απελευθερώθηκε σταδιακά από αυτήν.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν δεν αποκλείει συνομιλίες για αναβίωση της συμφωνίας του 2015 στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments