Διεθνή

Πούτιν: “Πέπλο μυστηρίου” καλύπτει το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου

Πούτιν: “Πέπλο μυστηρίου” καλύπτει το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: KREMLIN

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τηλεοπτική εμφάνιση του Ρώσου προέδρου αναμένεται το πρωί της Τετάρτης,

Με το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου να έχει ανακοινωθεί για τις 8 το βράδυ της Τρίτης και την παγκόσμια κοινότητα σε αναμονή για τις δηλώσεις του, καθώς πρόκειται για μία “επανάληψη” των όσων προηγήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά και την ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων σε 4 κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Οι ώρες πέρασαν όμως και ο Ρώσος πρόεδρος παραμένει άφαντος από τους τηλεοπτικούς δέκτες με το ρωσικό δίκτυο ενημέρωσης RT να διαγράφει τη σχετική ανάρτηση.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μετατέθηκε για το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται το ρωσικό Forbes, η ομιλία του Πούτιν αναβάλλεται για τις 8 το πρωί της Τετάρτης, κάτι που ωστόσο δεν διασταυρώνεται επισήμως δημιουργώντας ερωτήματα για το κατά πόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας όντως είχε αποφασίσει να απευθύνει διάγγελμα, αλλά και για το εάν υπάρχει κάποιου είδους επιπλοκή στο σχέδιο που φέρεται πως θα ανακοίνωνε.

Το Forbes Russia επικαλούμενο δύο πηγές στη διοίκηση του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η ομιλία θα μεταδοθεί «όταν ξυπνήσει η Άπω Ανατολή», ενισχύοντας το πρωινό σενάριο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι στο διάγγελμά του ο Πούτιν θα ανακοινώσει μερική επιστράτευση. Δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο προέτρεψαν τους αναγνώστες τους να πάνε για ύπνο. «Αύριο!» έγραψε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σολοβιέφ.

Μία εκδοχή για το τι μπορεί να συμβαίνει – που δεν φαντάζει και καθόλου περίεργη – δίνει  σε ανάρτησή του, ο γνωστός δημοσιογράφος Ντόμινικ Τζόνσον:«Ο Πούτιν ανακοινώνει μια ομιλία προς το έθνος και δεν την εκφωνεί. Ενώ όλοι περιμένουν, τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στη Μόσχα και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ομιλίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου δεν του επετράπη να πάει. Τρολάρισμα στο υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε σε tweet .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments