Διεθνή

Reuters: Η δεξιά συμμαχία έτοιμη να κυβερνήσει στην Ιταλία

Reuters: Η δεξιά συμμαχία έτοιμη να κυβερνήσει στην Ιταλία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η τρικομματική συμμαχία ακροδεξιών και δεξιών κομμάτων είναι έτοιμη να κυβερνήσει την Ιταλία

Την ερχόμενη Κυριακή, οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες, για να αναδείξουν την νέα Κυβέρνησή τους. Ισχυρό φαβορί, η συμμαχία δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων, με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι.

Η τρικομματική συμμαχία ακροδεξιών και δεξιών κομμάτων είναι έτοιμη να κυβερνήσει την Ιταλία και δεν θα δυσκολευτεί να συμφωνήσει στις κορυφαίες προτεραιότητες της χώρας εάν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή, με βάση όσα δήλωσε σήμερα η Τ. Μελόνι.

Το δεξιό/ακροδεξιό κόμμα Fratelli d’Italia («Αδελφοί της Ιταλίας») της Τζόρτζια Μελόνι έχει το προβάδισμα στις προθέσεις ψήφου από τις δημοσκοπήσεις, γεγονός που την καθιστά το φαβορί για την ανάληψη του επικεφαλής της κυβέρνησης, της Πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας.

Εάν εμφανίζονταν διαφορές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας με τους συμμάχους της Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ιδίως με την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, σχετικά κυρίως με τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και την εξωτερική πολιτική, η Τ. Μελόνι διαβεβαίωσε την Τρίτη στη RAI ότι αυτό θα δεν επηρεάζει την ικανότητά της να κυβερνήσει.

«Είναι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας, κάθε κόμμα σε έναν συνασπισμό να επιδιώκει να αναδείξει την ιδιαιτερότητά του», δήλωσε η επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας.

«Συνολικά, όλοι συμφωνούμε στα σημαντικά ζητήματα», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι τα τρία πολιτικά κόμματα χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να συμφωνήσουν σε μια κυβερνητική πλατφόρμα.

Ανάμεσα στα θέματα, για τα οποία υπάρχει συναίνεση είναι η μείωση των φόρων και η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, διευκρίνισε η Τζόρτια Μελόνι.

Επίσης, έδωσε συνέντευξη στη RAI, αλλά χωριστά, ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος εκτίμησε ότι θα χρειαζόταν περίπου ενάμιση μήνας για να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από τον δεξιό συνασπισμό, εάν κερδίσει την Κυριακή.

Από την πλευρά του, ο Μ. Σαλβίνι έχει θέσει ως προτεραιότητα για το μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, που αυτή τη στιγμή έχει οριστεί προσωρινά στα 64 έτη, αλλά που αναμένεται να αυξηθεί στα 67 την 1η Ιανουαρίου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν πριν από δέκα ημέρες, έδωσαν στα «Αδέφια της Ιταλίας» περίπου 25% των ψήφων, ποσοστό διπλάσιο από αυτό της Λίγκας (γύρω στο 12%) και τρεις φορές περισσότερο από αυτό της Forza Italia του Σίβλιο Μπερλουσκόνι (γύρω στο 8%).

Μια τέτοια εκλογική επίδοση θα σηματοδοτούσε μια θεαματική ανακάλυψη για το ακροδεξιό κόμμα, το οποίο κέρδισε μόνο το 4,3% των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές, αλλά που εκμεταλλεύτηκε την άρνησή του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Μάριο Ντράγκι, σε αντίθεση με τους δύο συμμάχους του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments