Πολιτική

Δεμίρης: Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα

Δεμίρης: Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τη νομιμότητα της επισύνδεσης στον Νίκο Ανδρουλάκη επιβεβαίωσε στην Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ

Τη νομιμότητα της επισύνδεσης στον Νίκο Ανδρουλάκη επιβεβαίωσε στην Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δεμίρης τόνισε πως η διαδικασία τηρήθηκε απόλυτα σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε δηλαδή από εκεί που έπρεπε, έφτασε στο σημείο που έπρεπε να φτάσει, και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί. Το ίδιο επισήμανε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και για την επισύνδεση στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δεμίρης εκτίμησε πως ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην παρακολούθησή του, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει δημόσια.

Ο κ. Δεμίρης αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στον φάκελο της υπόθεσης του Ανδρουλάκη. Παρότι δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, επικαλούμενος το απόρρητο, σημείωσε πως η καταστροφή των ψηφιακών αρχείων είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που επί των ημερών του ωστόσο έχει σταματήσει. Εκτίμησε δε πως η επισύνδεση δεν περιείχε κάτι, αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει πια το αρχείο Ανδρουλάκη.

Ο διοικητής της ΕΥΠ επιβεβαίωσε πως η Υπηρεσία δεν χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό όπως το Predator, αλλά και ότι έχει τριπλό φίλτρο ελέγχου των εργασιών της (εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments