Πολιτική

Ερντογάν «εκτός λογικής»

Ερντογάν «εκτός λογικής»

Πηγή Φωτογραφίας: sabah/eurokinissi

Ανερυθρίαστα και ξεδιάντροπα ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για να λάβει την «πληρωμένη» απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια

Την «πληρωμένη» απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια, έλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε από τη Νέα Υόρκη, στην γενική σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την Ελλάδα, ότι «έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έμεινε, όμως, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα, τα οποία, όπως ορθά επισημάνθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, βάλλουν εναντίον της λογικής, επιχειρούν να την παραβιάσουν.

Ανερυθρίαστα και ξεδιάντροπα ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θέλουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η παραβίαση της τυπικής λογικής συνεχίστηκε και στο επίπεδο του Κυπριακού, όπου ο Ερντογάν πήγε κόντρα σε ολόκληρη την διεθνή νομιμότητα, ζητώντας την νομική αναγνώριση από την διεθνή κοινότητα των κατεχομένων και του ψευδοκράτους της ΤΔΒΚ, λέγοντας ότι «ακόμα και στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι υπάρχουν δυο κράτη και δυο έθνη στην Κύπρο και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαιώματα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία».

Κατά την πάγια τακτική του, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Αιγαίο, για το οποίο ζήτησε ουσιαστικά εφαρμογή του αναθεωρητισμού και του νεοθωμανισμού, υποστηρίζοντας πως «στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της

καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. (…) Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες».

Οι απαντήσεις του κ. Νίκου Δένδια ήταν απολύτως αναμενόμενες, αφού κλήθηκε ουσιαστικά να συνομιλήσει και να απαντήσει στο παράλογο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εύλογα τόνισε ότι «οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική».

Αναφερόμενος πάντοτε στο παραλήρημα Ερντογάν και στην Τουρκία, ο προϊστάμενος της ελληνικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι, εν προκειμένω, ότι έχουμε να κάνουμε με την Τουρκία, την χώρα, «η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες», την χώρα «η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο (…) και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου».

Το ερώτημα, ωστόσο, που εύλογα προκύπτει εδώ, είναι μέχρι ποίου σημείου θα φθάσει αυτή η κλιμάκωση των παράλογων συλλογισμών εκ μέρους της γείτονος, η οποία εκδηλώνεται ακόμη και σε κορυφαίες στιγμές διεθνών οργανισμών, όπως είναι ο ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments