Διεθνή

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αντικατέστησαν τον υπουργό Παιδείας

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αντικατέστησαν τον υπουργό Παιδείας

Πηγή Φωτογραφίας: atalayar

Σε έναν ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε οι Ταλιμπάν προχώρησαν αλλαγές σε αρκετές εθνικές και επαρχιακές θέσεις, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστός ο λόγος

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν εξέδωσε διάταγμα την Τρίτη ανακοινώνοντας ανασχηματισμό αρκετών εθνικών και επαρχιακών θέσεων, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Νουρουλάχ Μουνίρ θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ.

Δεν αναφέρθηκε λόγος για τον ανασχηματισμό.

Το εκπαιδευτικό σύστημα του Αφγανιστάν βρίσκεται στο επίκεντρο από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τη χώρα πριν από έναn χρόνο. Οι Ταλιμπάν στην πρώτη διακυβέρνησή τους, πριν από δύο δεκαετίες, είχαν απαγορεύσει σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευση των κοριτσιών, κάτι που όπως ισχυρίζονται έχει αλλάξει στην πολιτική τους.

Το υπουργείο Παιδείας αρχικά είπε ότι όλα τα σχολεία θα ανοίξουν τον Μάρτιο, αλλά τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για κορίτσια έχουν μείνει ως επί το πλείστον κλειστά, μια ξαφνική ανατροπή που αιφνιδίασε ακόμη και ορισμένα μέλη των Ταλιμπάν και άφησε μερικά κορίτσια που είχαν πάει στην τάξη κλαίγοντας.

Οι Ταλιμπάν λένε τώρα ότι επεξεργάζονται ένα σχέδιο για το άνοιγμα σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για κορίτσια, αλλά δεν έχουν δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το διάταγμα της Τρίτης ανακοίνωσε επίσης ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Μουλά Μοχάμαντ Μοχσίν θα διοριστεί για να διευθύνει τη βόρεια επαρχία Παντζσίρ,όπου ομάδες αντίστασης συγκρούονται με μαχητές των Ταλιμπάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments