Διεθνή

Τρας: 2,6 δισ. δολάρια στην Ουκρανία τον επόμενο χρόνο

Τρας: 2,6 δισ. δολάρια στην Ουκρανία τον επόμενο χρόνο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η στρατιωτική υποστήριξη της Βρετανίας προς την Ουκρανία αναμένεται να περιλαμβάνει εξοπλισμό, όπως πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Συντηρητικής Πρωθυπουργού

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαθέσει τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, τον επόμενο χρόνο.

Η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Δύση έχει διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Η στρατιωτική υποστήριξη της Βρετανίας προς την Ουκρανία αναμένεται να περιλαμβάνει εξοπλισμό, όπως πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Συντηρητικής Πρωθυπουργού.

«Οι νίκες της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες ήταν εμπνευσμένες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το μήνυμά μου προς τον ουκρανικό λαό είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι πίσω σας σε κάθε βήμα. Η ασφάλειά σας είναι η ασφάλειά μας».

Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μια αντεπίθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών που κατείχαν οι ρωσικές δυνάμεις, από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει τον έλεγχο για πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή του Χαρκόβου από την έναρξη της αντεπίθεσης.

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι τα στρατεύματά του έχουν αποσυρθεί από το Χάρκοβο για να ανασυνταχθούν.

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε το ίδιο σκεπτικό όταν δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του Κιέβου, εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, και κατά συνέπεια αποχώρησε από την περιοχή. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και επιμένει να αποκαλεί τον πόλεμο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments