Ελλάδα

Κικίλιας: Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Κικίλιας: Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Τι δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού

«Βλέπω ότι επεκτείνεται η τουριστική περίοδος και τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Έχουμε σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως «το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο έκανε μια έρευνα με πάνω από 800 επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Πάνω από το 80% των προϊόντων που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία μας είναι ελληνικά». Και συνέχισε μιλώντας από το Παρίσι, όπου μετέβη για τη διεθνή έκθεση IFTM-Top Résa 2022: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι τόνωση της ελληνικής οικονομίας όταν δίνει τέτοιες ωραίες εικόνες από αμπελώνες και θεματικό τουρισμό. Οινοτουρισμό έχουμε πλέον σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αυτό είναι και ένα παραπάνω κίνητρο για να έρθουν και τουρίστες. Να μην μείνουμε στο καλοκαίρι, που πήγαμε εξαιρετικά».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κατά 50% περισσότερες αεροπορικές θέσεις που έδωσε φέτος για την Ελλάδα η Air France σε σχέση με το 2019, και η αντίστοιχη 60% αύξηση από την Transavia αναβαθμίζουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν και για την off season περίοδο. Όπως είπε «όταν μεγάλες εταιρείες ενισχύουν τόσο πολύ αεροπορικά τη χώρα, αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης. Κάποτε ο τουρισμός στην Ελλάδα ήταν μόνο Ιούλιο και Αύγουστο, νομίζω ότι πλέον σιγά-σιγά μπαίνουν οι βάσεις και κάνουμε σοβαρή προσπάθεια, έτσι ώστε να έχουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο καθόλη τη διάρκεια του έτους. Και με βορειοευρωπαίους συνταξιούχους αλλά και με ψηφιακούς νομάδες, οι οποίοι, και αυτοί, έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν το φθινόπωρο και το χειμώνα και φαίνεται ότι προτιμούν τη χώρα μας. Βλέπω ότι επεκτείνεται η τουριστική περίοδος, έχουμε σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό. Μου λένε εδώ οι Γάλλοι tour operators ότι για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έχουν ήδη βάλει stop sales, έχουν, δηλαδή, πουλήσει όλα τα πακέτα τους. Οπότε είναι λογικό τώρα να παλεύουμε για το Νοέμβρη. Πάμε βήμα-βήμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments