Διεθνή

Κρεμλίνο: “Υπερβολές” τα περί φυγής Ρώσων – Αναγκαία η επιστράτευση

Κρεμλίνο: “Υπερβολές” τα περί φυγής Ρώσων – Αναγκαία η επιστράτευση
Ως αναγκαίο βήμα χαρακτήρισε την επιστράτευση ο Ντμίτρι Πεσκοφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη φυγή Ρώσων, ώστε να αποφύγουν τον στρατό

Ως “υπερβολικές” χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις αναφορές για έξοδο ανδρών ικανών για στράτευση από τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση.

Από τότε που ο Πρόεδρος Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση εφέδρων την Τετάρτη, τα εισιτήρια για πτήσεις τις επόμενες ημέρες από τη Ρωσία προς τις γειτονικές χώρες όπως η Αρμενία, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Σερβία έχουν εξαντληθεί. Μεγάλες ουρές ουρές αναφέρθηκαν στα σύνορα της Ρωσίας με τη Γεωργία, τη Φινλανδία, το Καζακστάν και τη Μογγολία.

Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε: “Οι πληροφορίες σχετικά με τη διαφημιστική εκστρατεία στα αεροδρόμια και ούτω καθεξής είναι πολύ υπερβολικές… Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες σχετικά με αυτό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με αυτό για να μην γίνουμε θύμα ψευδών πληροφοριών για αυτό το θέμα».

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να διαψεύσει τις αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ ότι ορισμένοι διαδηλωτές κατά της επιστράτευσης που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης έλαβαν φύλλα πορείας, λέγοντας: «Αυτό δεν είναι αντίθετο με το νόμο».

Η ομάδα δικαιωμάτων OVD-Info ανέφερε ότι πάνω από 1.300 άτομα σε 38 πόλεις συνελήφθησαν την Τετάρτη επειδή διαμαρτυρήθηκαν κατά του διατάγματος κινητοποίησης.

Ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazona ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις άνδρες που κρατούνται στη Μόσχα κλήθηκαν να παρουσιαστούν ενώ βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα.

Ερωτηθείς εάν η εκστρατεία στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», πηγαίνει βάσει σχεδίου, παρά την επιστράτευση, ο Πεσκόφ είπε:

“Η ειδική επιχείρηση άρχισε να εκπληρώνει στόχους στην Ουκρανία. Τώρα βρισκόμαστε de facto αντιμέτωποι με το μπλοκ του ΝΑΤΟ με όλες τις υλικοτεχνικές του δυνατότητες. Αυτό οδήγησε σε αυτό το απαραίτητο βήμα.”

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πόλεμος, επιμένοντας στην περιγραφή που χρησιμοποίησε το Κρεμλίνο από τότε που διέταξε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments