Διεθνή

Ουκρανία: Ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 4 ιρανικά drones – “Μήνυμα” Ζελένσκι στην Τεχεράνη

Ουκρανία: Ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 4 ιρανικά drones – “Μήνυμα” Ζελένσκι στην Τεχεράνη

Πηγή Φωτογραφίας: forbes

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν το Ιράν ότι προμήθευε drones στη Ρωσία, κάτι που η Τεχεράνη αρνήθηκε

Την κατάρριψη τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών “καμικάζι” ιρανικής κατασκευής ανακοίνωσε η Ουκρανία.

Τα ιρανικά drones χρησιμοποιούσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι να διαμαρτυρηθεί ότι η Τεχεράνη βλάπτει Ουκρανούς πολίτες.

Οι στρατιωτικές αρχές στη νότια Ουκρανία ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Shahed-136 πάνω από τη θάλασσα κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν το Ιράν ότι προμήθευε drones στη Ρωσία, κάτι που η Τεχεράνη αρνήθηκε. Ο Ζελένσκι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών του να απαντήσει στη χρήση ιρανικού εξοπλισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Σερχίι Νικιφόροφ.

«Τέτοιες ενέργειες από το Ιράν θεωρούνται ως βήματα κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς και κατά της ζωής και της ευημερίας των Ουκρανών πολιτών», ανέφερε σε δήλωσή του.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα ήταν χρήσιμα για τη Ρωσία τόσο για αναγνώριση όσο και ως πυρομαχικά που μπορούν να περιμένουν τον χρόνο τους για τον εντοπισμό και την εμπλοκή κατάλληλων στόχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments