Διεθνή

Μισέλ: Ανοιχτή ΕΕ σε όσους θέλουν να φύγουν από τη Ρωσία

Μισέλ: Ανοιχτή ΕΕ σε όσους θέλουν να φύγουν από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/liberal

Νέα, «προσωπική» παρέμβαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Νέα, «προσωπική» παρέμβαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος, αυτή τη φορά, ζητεί να ανοίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις πόρτες της σε όλους τους Ρώσους θέλουν να φύγουν από την πατρίδα τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σχετικά στο έγκυρο «Poitico», ο Πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει «ανοιχτότητα σε όσους δεν θέλουν να εργαλειοποιηθούν από το Κρεμλίνο».

Πιο συγκεκριμένα, ο Σ. Μισέλ υποστήριξε: «Καταρχήν πιστεύω ότι… η Ευρωπαϊκή Ένωση [πρέπει] να φιλοξενεί όσους κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Εάν στη Ρωσία οι άνθρωποι κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων, επειδή δεν ακολουθούν αυτήν την τρελή απόφαση του Κρεμλίνου να ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να το λάβουμε υπόψη.

«Συμφωνώ με την ιδέα ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε πολύ γρήγορα γιατί αυτό είναι ένα νέο γεγονός – αυτή η μερική επιστράτευση», συμπλήρωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με τον Σ. Μισέλ, λοιπόν, η ανακοίνωση του Πούτιν για μερική επιστράτευση άλλαξε τη δυναμική του πολέμου και ο Μισέλ, ο οποίος προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκπροσωπώντας τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ζητεί μια πολιτική πλήρως ανοικτών θυρών απέναντι στους Ρώσους, οι οποίοι δεν επιθυμούν να υπακούσουν στην απόφαση του Β. Πούτιν και οι οποίοι θέλουν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη των 27.

Ωστόσο, αυτή η παρέμβαση του Σ. Μισέλ ξεχνά ότι ο ίδιος προεδρεύει του Συμβουλίου, δεν είναι ο ίδιος η ενσάρκωση αυτού του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών – μελών της Ένωσης, πιθανότατα, θα συζητήσουν τις επιλογές στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Αυτοί θα λάβουν την σχετική απόφαση, γεγονός που επισημαίνεται ήδη σε κύκλους των Βρυξελλών, οι οποίοι προσθέτουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαρλ Μισέλ διαφοροποιείται με εύσχημο τρόπο από την προβλεπόμενη διαδικασία λήψης απόφασης στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ελάχιστες ημέρες, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου παρενέβη στη συζήτηση εντός των ενωσιακών οργάνων αναφορικά με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισής της, τη στιγμή κατά την οποία η αρμόδια επί του θέματος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρισκόταν σε διάλογο με τους Ευρωπαίους επιτρόπους και με τις δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες των χωρών μελών της Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments