Οδηγός

Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία
Από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή

Από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Οκτωβρίου 2022.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ ενέκρινε το παρακάτω πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

  • Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Τι ορίζει ο νόμος

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

  • α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
  • β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις με το νέο έτος

Ο νόμος προβλέπει ότι οι αυξήσεις μετρούν από την 1η Ιανουαρίου. Όσον αφορά στην προσωπική διαφορά τα δύο τρίτα θα πάρουν αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 6%, εξαρτάται από τα μεγέθη που αναφέραμε προηγουμένως».

«Οι υπόλοιποι θα “ροκανίσουν” την προσωπική τους διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για τον επόμενο γύρο των αυξήσεων. Ωστόσο, πάρα πολλοί απ΄ τους υπόλοιπους που έχουν προσωπική διαφορά θα κερδίσουν στην τσέπη τους από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Γιατί από αυτή την εισφορά αλληλεγγύης κερδίζει 1 εκατομμύριο ασφαλισμένοι, περίπου το 40%. Πολλοί από αυτούς έχουν προσωπική διαφορά, άρα δεν θα πάρουν στην τσέπη τους την αύξηση αλλά θα έχουν ορισμένοι από αυτούς ένα σημαντικό κέρδος από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments