Πολιτική

Δημήτρης Μάντζος: Χωρίς ισχυρή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία των πολιτών

Δημήτρης Μάντζος: Χωρίς ισχυρή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία των πολιτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Για την εξεταστική, την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τις δημοσκοπήσεις και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Δ. Μάντζος επισήμανε ότι «πολλοί από τους κρίσιμους μάρτυρες που προτείναμε δεν κλήθηκαν, με ευθύνη της πλειοψηφίας της ΝΔ, ενώ και οι δύο τελευταίοι διοικητές της ΕΥΠ συνέχισαν να επικαλούνται προσχηματικά το απόρρητο σε απόρρητες διαδικασίες της Βουλής. Είναι ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός που μπορεί να άρει το απόρρητο, σύμφωνα με τον Νόμο, όμως δεν το κάνεις, σε μια προφανή απόπειρα να συγκαλύψει ευθύνες» μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ενώ αποσαφήνισε ότι: «Ο Πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης, από την αρχή της υπόθεσης, κινείται θεσμικά, με το γράμμα του Νόμου και του Συντάγματος. Προφανώς θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή και θα συμβάλει έως το τέλος στην αποκάλυψη της αλήθειας, τόσο στην ελληνική Βουλή όσο και στα αντίστοιχα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία είναι βέβαιο ότι θα εξετάσουν και εκείνα με τη σειρά τους την υπόθεση αυτή».

Ο Δ. Μάντζος σχολίασε: «επειδή ακούστηκε ότι “κουράζει” η υπόθεση, εγώ θα προτιμήσω τη λέξη “επιμονή”. Δεν θα υποχωρήσουμε από τον αγώνα για ένα πιο ισχυρό κράτος δικαίου. Το ζήτημα, όπως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε, άπτεται της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και των ελευθεριών μας. Είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας που διακυβεύονται. Είναι το δικαίωμά μας να ζούμε ελευθέρα, να μιλάμε ελεύθερα στο κινητό μας τηλέφωνο, είναι το δικαίωμά μας να συνδιαλεγόμαστε με όποιον θέλουμε, να αναπτύσσουμε την πολιτική, κοινωνική και οικονομική μας δραστηριότητα ελεύθερα. Αυτό διακυβεύεται εδώ. Όποιος δεν θέλει την αλήθεια σε αυτή την υπόθεση, δεν θέλει μια ισχυρή δημοκρατία. Και θα το πω καθαρά: χωρίς ισχυρή δημοκρατία, δεν μπορεί να μιλάμε για ευημερία του λαού, για καλύτερες ημέρες και οικονομική ασφάλεια για τους πολίτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments