Διεθνή

Αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία: Δεν υπάρχει ελεύθερη Λευκορωσία χωρίς ελεύθερη Ουκρανία

Αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία: Δεν υπάρχει ελεύθερη Λευκορωσία χωρίς ελεύθερη Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: euromaidanpress

Μετά τη νοθεία των εκλογών του 2020 στη Λευκορωσία, οι οποίες έδωσαν έκτη θητεία στον Λουκασένκο, οι πράκτορες ασφαλείας ανάγκασαν την Τσιχανόφσκαγια να φύγει από τη χώρα

Η αρχηγός της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβιατλάνα Τσιχανόφσκάγια, είπε ότι η Ρωσία δεν βλέπει ούτε τη Λευκορωσία, ούτε την Ουκρανία ως ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη. Σύμφωνα με αυτήν, και οι δύο χώρες θα πρέπει να αγωνιστούν μαζί για να προστατεύσουν την ύπαρξή τους.

Μετά τη νοθεία των εκλογών του 2020 στη Λευκορωσία, οι οποίες έδωσαν έκτη θητεία στον ισχυρό άνδρα Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 1994, οι πράκτορες ασφαλείας ανάγκασαν την Τσιχανόφσκαγια να φύγει από τη χώρα. Έκτοτε ζει και εργάζεται στη Λιθουανία, ασκώντας πιέσεις στη διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τον Λουκασένκο και, με αυτόν τον τρόπο, έγινε πολιτικό πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στον ελεύθερο κόσμο.

Η Τσιχανόφσκαγια ανέφερε σε συνέντευξή της στο Associated Press ότι «δεν θα υπάρξει ελεύθερη Λευκορωσία χωρίς ελεύθερη Ουκρανία».

Μιλώντας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η Τσιχανόφσκαγια είπε ότι θα υπάρχουν συνεχείς απειλές για την ασφάλεια στην Ουκρανία και στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας όσο ο Πούτιν θα παραμένει στην εξουσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments