Διεθνή

Deutsche Welle: Γιατί δεν αποδίδουν οι οικονομικές προσδοκίες της κυβέρνησης Ερντογάν;

Deutsche Welle: Γιατί δεν αποδίδουν οι οικονομικές προσδοκίες της κυβέρνησης Ερντογάν;

Πηγή Φωτογραφίας: ft

Στη «Σύνοδο Κορυφής του Οικονομικού Μετασχηματισμού» στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Νουρετίν Νεμπάτι θα μιλήσει στον κόσμο για το «τουρκικό οικονομικό μοντέλο»

Η Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε τη μείωση των επιτοκίων πριν από ένα χρόνο. Ο Yalçın Karatepe εκφράζει την άποψη ότι «οι προσδοκίες της κυβέρνησης δεν πραγματοποιούνται και ακόμη και οι δείκτες επιδεινώνονται πολύ πιο γρήγορα» με αυτή τη γραμμή που ακολουθείται.

Βλέποντας το πρόγραμμα, το οποίο συμπλήρωσε έναν χρόνο από την έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων, διαπιστώνουμε ξεκάθαρα ότι οι προσδοκίες της κυβέρνησης δεν επαληθεύτηκαν και ότι οι δείκτες επιδεινώθηκαν πολύ πιο γρήγορα.

Ξεκίνησαν με στόχο το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, σήμερα έχει προκύψει έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 36,7 δισ. δολαρίων. Πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Ενώ το δολάριο αυξήθηκε κατά 114 τοις εκατό τον τελευταίο χρόνο, ο πληθωρισμός έφτασε στο αποκορύφωμα των τελευταίων 25 ετών και ξεπέρασε το 80 τοις εκατό.

Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο που βασίστηκε στην πολιτική χαμηλού επιτοκίου είχε ως αποτέλεσμα μόνο μείωση των επιτοκίων και οδήγησε σε επιδείνωση άλλων δεικτών.

Στη «Σύνοδο Κορυφής του Οικονομικού Μετασχηματισμού» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Νουρετίν Νεμπάτι θα μιλήσει στον κόσμο για το «τουρκικό οικονομικό μοντέλο».

Ελπίζουμε ο υπουργός Nebati να μην αναφερθεί στους δείκτες που μοιραστήκαμε παραπάνω στην ομιλία του. Αν αναφέρεται σε αυτά τα δεδομένα, παραδέχεται ότι αυτό που προβάλλει ως «μοντέλο» δεν είναι πολύ καλά κατασκευασμένο, επομένως τα όνειρα και οι πραγματοποιήσεις του δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments