Διεθνή

Επιστροφή στις «Duty Free» αγορές με απόφαση Τρας

Επιστροφή στις «Duty Free» αγορές με απόφαση Τρας

Πηγή Φωτογραφίας: romaniajournal/reuters

Πλέον, οι Duty Free αγορές επιτρέπονται και πάλι στη Μεγάλη Βρετανία, με απόφαση της Λιζ Τρας.

Το είπε και το ‘κανε: Η νέα Πρόεδρος των Συντηρητικών και Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας βάζει για τα καλά μπρος τις μηχανές της οικονομίας της Χώρας της. Αυτή τη φορά, επιτρέπει τις Duty Free αγορές.

Duty Free είναι ένα τύπος αγορών, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να αγοράσουν αγαθά, χωρίς να καταβάλουν φόρους και δασμούς. Αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους ταξιδιώτες με προορισμό Τρίτες Χώρες, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα σε μια ποικιλία από προϊόντα, από αρώματα και καλλυντικά, μέχρι καπνικά και οινοπνευματώδη.

Πλέον, οι Duty Free αγορές επιτρέπονται και πάλι στη Μεγάλη Βρετανία, με απόφαση της Λιζ Τρας.

Για να τονώσει το εμπόριο, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιτρέψει και πάλι στους τουρίστες να κάνουν αγορές χωρίς ΦΠΑ, μια πιθανότητα που είχε αφαιρεθεί με το Brexit.

Αφορολόγητες, λοιπόν, αγορές σε ξένους τουρίστες.

Οι πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ θα καταστούν ξανά δυνατές πολύ γρήγορα σε όλη τη Μάγχη για προϊόντα που αγοράζουν μη Βρετανοί τουρίστες.

Οι τελευταίοι θα μπορούν να ζητήσουν επιστροφή ΦΠΑ για «εμπορεύματα που αγοράστηκαν στους κεντρικούς δρόμους, τα αεροδρόμια και άλλα σημεία εξόδου της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι μεταφέρονται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου» στις προσωπικές τους αποσκευές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Το μέτρο θα είναι ακόμη πιο επωφελές για τους Ευρωπαίους ή Αμερικανούς τουρίστες, καθώς η βρετανική λίρα συνεχίζει να διολισθαίνει.

Τα πρόσωπα, που επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να διαμένουν εκεί, εξουσιοδοτούνται να κάνουν αγορές χωρίς ΦΠΑ ή να τους επιστραφεί αυτός ο φόρος.

Πρόκειται για ένα σύστημα από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν ιδιαίτερα τα πολυκαταστήματα και οι μπουτίκ πολυτελείας.

Το μέτρο θα μπορούσε να αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη από το 2024, με κόστος μείωσης των κρατικών εσόδων κατά σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια λίρες για το πρώτο έτος. Αυτή η καθυστέρηση εξηγείται από την επιθυμία της βρετανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης αυτού του συστήματος. Το Ηνωμένο Βασίλειο έθεσε τέλος σε αυτό το σύστημα όταν αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2021, προς μεγάλη απογοήτευση των επαγγελματιών του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments