Διεθνή

Ερντογάν: Η προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας που ρεζίλεψε τον Σουλτάνο

Ερντογάν: Η προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας που ρεζίλεψε τον Σουλτάνο

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Σε δύσκολη θέση ο Τούρκος πρόεδρος που καλείται να μαζέψει την γκάφα του...και αυτό γιατί έγινε κυριολεκτικά ρεζίλι σε όλο τον κόσμο

Η τουρκική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την Άγκυρα να επιδίδεται σε συνεχείς προκλητικές ρητορικές, αντιδρώντας σπασμωδικά απέναντι στην ψύχραιμη αντιμετώπιση της Αθήνας αλλά και των τεκμηριωμένων απαντήσεων της.

Σε δύσκολη θέση ωστόσο βρέθηκε αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος που καλείται να μαζέψει την γκάφα του…και αυτό γιατί έγινε κυριολεκτικά ρεζίλι σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθειά του να επαναφέρει τις συζητήσεις για «σφαγή» των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια ανάρτηση στο Twitter για τη μάχη της Τριπολιτσάς, χρησιμοποιώντας τον όρο «σφαγή».

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι» έγραψε, στο γνωστό προκλητικό μοτίβο…

Την ανάρτηση τη συνόδευσε με έναν πίνακα ζωγραφικής κάνοντας το μεγάλο λάθος. Ο πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποίησε τον πίνακα του Georg Philipp Rugendas που αποτυπώνει τη μάχη στο Πετροβαράντιν, το σημερινό Νόβι Σαντ της Σερβίας, που έγινε κατά τη διάρκεια του αυστρο-τουρκικού πολέμου το 1716.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments