Κόσμος

Πάπας: Υπέγραψε με χιλιάδες νέους μια «οικονομία ειρήνης, όχι πολέμου»

Πάπας: Υπέγραψε με χιλιάδες νέους μια «οικονομία ειρήνης, όχι πολέμου»

Πηγή Φωτογραφίας: repubblica

Σε αυτό το σύμφωνο που υπέγραψαν περίπου χίλιοι νέοι από εκατό χώρες, αναλαμβάνουν να οικοδομήσουν μια οικονομία «στην υπηρεσία κυρίως των πιο εύθραυστων και ευάλωτων»

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε ένα σύμφωνο στην Ασίζη, στην κεντρική Ιταλία, με νέους από όλο τον κόσμο με στόχο την οικοδόμηση «μιας οικονομίας ειρήνης και όχι πολέμου».

Σε αυτό το σύμφωνο που υπέγραψαν περίπου χίλιοι νέοι από εκατό χώρες για να συμμετάσχουν σε μια τριήμερη συνάντηση με τίτλο «Η Οικονομία του Φραγκίσκου», αναλαμβάνουν να οικοδομήσουν μια οικονομία «στην υπηρεσία του ανθρώπου, των οικογενειών και της ζωής, με σεβασμό κάθε γυναίκας, άνδρα, παιδιού, ηλικιωμένου και κυρίως των πιο εύθραυστων και ευάλωτων».

Αυτοί οι νέοι, οικονομολόγοι, φοιτητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, θέλουν επίσης «μια οικονομία που να καταπολεμά τη φτώχεια σε όλες τις μορφές της (…) που να δημιουργεί πλούτο για όλους», σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Βατικανού.

«Η γενιά μας σας κληροδότησε πολλά πλούτη, όπως δεν διαφυλάξαμε τον πλανήτη και δεν διαφυλάξαμε την ειρήνη. Καλείστε να γίνετε οι τεχνίτες και οι οικοδόμοι του κοινού σπιτιού μας, το οποίο ερειπώνεται», είπε ο πάπας στους νέους πριν από την υπογραφή του συμφώνου.

«Μια νέα οικονομία, εμπνευσμένη από τον Φραγκίσκο της Ασίζης, μπορεί και πρέπει να σέβεται τη Γη και την ειρήνη», πρόσθεσε. «Η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορούμε να περιμένουν την επόμενη διεθνή σύνοδο, η οποία ίσως να μην βοηθήσει: η γη φλέγεται σήμερα και σήμερα πρέπει να αλλάξουμε, σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο πάπας προτού να επιστρέψει στο Βατικανό με ελικόπτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments