Lifestyle

The Last Dance: Ο κόσμος του τένις είπε αντίο στον Roger Federer με τον πιο γλυκό τρόπο

The Last Dance: Ο κόσμος του τένις είπε αντίο στον Roger Federer με τον πιο γλυκό τρόπο

Πηγή Φωτογραφίας: Wales Online

Η συγκίνηση του «βασιλιά» του τένις κι ο σπουδαίος Rafael Nadal

Το τέλος μίας εποχής, το μεγάλο φινάλε σε μία χρυσή πορεία γεμάτη στιγμές. Ο Roger Federer έδωσε μία τελευταία παράσταση στο court κι ο κόσμος του τένις -κι όχι μόνο- τον αποχαιρέτησε όπως ακριβώς του αξίζει. Ο Ελβετός πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε πως αποφάσισε να βάλει ένα οριστικό τέλος στην τεράστια, στην αδιανόητη καριέρα του μετά από 24 ολόκληρα χρόνια κι αγωνιζόμενος στο διπλό του Laver Cup μαζί με τον Rafael Nadal, γνώρισε την αποθέωση από όλο τον κόσμο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roger Federer (@rogerfederer)

Η O2 Αrena ήταν κατάμεστη, τα μεγαλύτερα αστέρια του τένις ήταν εκεί γι’ αυτόν, το ίδιο κι η οικογένειά του. Η σύζυγός του με τα παιδιά του ήταν στο πλευρό του και δίπλα του υπήρχε ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο, μόνιμα δακρυσμένο και πολύ-πολύ φορτισμένο. Μαζί με τον Nadal μοιράστηκαν εκατοντάδες στιγμές στο court όλα αυτά τα χρόνια κι ο Ισπανός, δε θα μπορούσε να λείπει από το «αντίο» του.

Μία συγκλονιστική βραδιά!

Όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή, κάποτε τελειώνουν. Για τον Roger Federer μία σπουδαία καριέρα, μία τεράστια πορεία φτάνει κάπου εδώ στο τέλος της. Ο Ελβετός είπε οριστικό «αντίο» στο άθλημά του, σε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του, στην μεγάλη του αγάπη, αγωνιζόμενος στο διπλό μαζί με τον Νο1 rival, τον Rafael Nadal. Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην O2 Arena του Λονδίνου, θα πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί. Όλος ο κόσμος του τένις, οι μεγαλύτεροι παράγοντες, οι πιο λαμπεροί αθλητές ήταν εκεί, αλλά αναμφίβολα το δίδυμο που έκλεψε την παράσταση ήταν το «Fedal». Τους έχουμε δει να δίνουν απίστευτες μάχες στο court, να καταθέτουν την ψυχή τους μέσα σε αυτό, να κατακτούν τρόπαια. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Roger Federer κι ο Rafael Nadal πορεύονταν μαζί και τώρα, έφτασε το τέλος για τον πρώτο, ενώ κι ο Ισπανός -μάλλον- έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ο Ελβετός ήταν φανερά συγκινημένος από το ξεκίνημα της βραδιάς, ενώ ο Nadal έμοιαζε με μικρό παιδί που δεν μπορούσε να συγκρατηθεί. Μας χάρισαν σπουδαίες εικόνες, που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς ξανά ποτέ στον αθλητισμό. Πιάστηκαν χέρι-χέρι, αγκαλιάστηκαν, κάθισαν στην άκρη κι απόλαυσαν τη στιγμή, έπαιξαν για μία τελευταία φορά μαζί στο court… Ήταν απολαυστικοί! Το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Federer ήταν σε διπλό. Οι δυο τους συνέθεσαν την Τeam Europe στο Laver Cup κι απέναντί τους βρήκαν την Team World των Frances Tiafoe και Jack Sock. Γνώρισαν την ήττα με 4-6, 7-6, 11-9, ωστόσο, προφανώς αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Όλη η μέρα ήταν αφιερωμένη στον Ελβετό. Όταν τελείωσε ο αγώνας, ξέσπασε σε κλάματα και το τι ακολούθησε απλά δεν περιγράφεται!

Δύο σπουδαίοι άνθρωποι!

103 τίτλοι, μεταξύ των οποίων 20 Grand Slams (6 Australian Open, 1 Roland Garros, 8 Wimbledon, 5 US Open), ένα αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, χρυσό στο διπλό του Πεκίνο με παρτενέρ τον Stanislas Wawrinka. Αυτός είναι ο χρυσός απολογισμός του Roger Federer. Θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο τένις; Μάλλον όχι. Έγραψε τη δική του ιστορία, αποτέλεσε πρότυπο για εκατοντάδες ανθρώπους -κι εξακολουθεί να είναι- και με τον μοναδικό του χαρακτήρα κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό όλων. Φάνηκε και το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο. Η συγκίνηση, αλλά κι ο θαυμασμός για αυτόν τον υπεραθλητή, περίσσευαν. Ο θρυλικός Ελβετός, δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του, εισπράττοντας ένα συγκλονιστικό standing ovation, που σίγουρα θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του. Όταν κλήθηκε να μιλήσει, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο… δύσκολα για τον ίδιο.

«Πρέπει να αντέξω… Ήταν μία υπέροχη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευτυχισμένος κι όχι λυπημένος που φεύγω. Εκανα τα πάντα τελευταία φορά. Δεν είχα στρες. Το να παίζω με τον Rafael και να έχω τόσους θρύλους εδώ στο αντίο μου… Εκπληκτικό να έχω εδώ μαζί μου και τον Novak με τον Andy. Δεν ήθελα να είμαι μόνος στο τελευταίο ματς. Πάντα αισθανόμουν παίκτης ομάδας, όχι μοναχικός. Είναι γιορτή για μένα και σας ευχαριστώ. Ήμουν χαρούμενος που απλά έπαιζα τένις. Δεν περίμενα ότι θα κάνω τέτοια καριέρα. Όμως θα το έκανα ξανά από την αρχή. Είναι το τέλος στο οποίο ήλπιζα, το τέλος που ήθελα. Σας ευχαριστώ», ανέφερε αρχικά και ξέσπασε σε κλάματα. Δίπλα του, όπως σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ήταν ο Rafael Nadal. Ο Ισπανός ήταν συγκλονιστικός από το πρώτο λεπτό και δεν μπορούσε κι αυτός να κρύψει την έντονη συγκίνησή του. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ο Federer έκλεισε την καριέρα του και μαζί κι ένα κεφάλαιο από τη δική του ζωή. Δεν ήταν ποτέ απλά δύο αντίπαλοι. Πέρασαν πολλά κι εκτός court μοιάστηκαν απίστευτες στιγμές, που όπως φαίνεται, τους ένωσαν σε τεράστιο βαθμό.

«Τα πρώτα σερβίς ήταν πολύ δύσκολα, δεν μπορούσα να κάνω τη φυσιολογική κίνηση. Έτρεμα λίγο! Ήταν γενικώς μια δύσκολη μέρα και στο τέλος έγινε πολύ συγκινητική. Ήταν τεράστια τιμή που ήμουν μέρος αυτή της εκπληκτικής στιγμής της ιστορίας του αθλήματός μας και που μοιράστηκα μαζί του τόσα πράγματα για πολλά χρόνια. Ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου φεύγει μαζί με τον Roger, διότι έχει υπάρξει δίπλα μου ή απέναντί μου σε μεγάλες στιγμές. Ήταν, λοιπόν, συγκινητικό που είδα την οικογένειά του, όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Ήταν εκπληκτική στιγμή. Είμαι περήφανος που ήμουν μέρος της καριέρας του κατά έναν τρόπο. Και ακόμα πιο χαρούμενος που τελειώνουμε την καριέρα μας ως φίλοι μετά από όσα μοιραστήκαμε στο court ως αντίπαλοι». Τα λόγια του Ισπανού τενίστα αποτυπώνουν πλήρως την πραγματικότητα! Δύο πραγματικοί θρύλοι, που μας χάρισαν σπουδαία χρόνια κι έκαναν ακόμη κι αυτούς που δεν αγαπούν το τένις, να υποκλιθούν στο μεγαλείο τους. Ο Roger είχε στο πλευρό του τον Rafael στο μεγάλο του «αντίο» και σίγουρα το ίδιο θα γίνει ξανά στο μέλλον, με τους ρόλους να αντιστρέφονται. Τους απολαύσαμε, τους χαρήκαμε και δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments