Nέα της αγοράς

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν φέτος οι τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν φέτος οι τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μύκονος: Πάνω από 90% η πληρότητα το καλοκαίρι

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και εφέτος οι ξένοι επισκέπτες στα ελληνικά νησιά, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να αποτυπώνουν άνοδο των αφίξεων σε σχέση με το 2019, χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με φορείς από τα νησιά που πρωτοστατούν στις τουριστικές αφίξεις, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα που δεν παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ υστέρησαν σε κρατήσεις και επισκεψιμότητα. Δεν υπάρχει ελληνικό νησί που δεν προσέλκυσε μεγάλο όγκο ξένων επισκεπτών φέτος, τονίζουν φορείς του κλάδου. Ξεκινώντας από τα κοσμοπολιτικα νησιά, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Πάτμος και η Αστυπάλαια, μόνο θετικές διαπιστώσεις καταγράφονται. Καιρός αύριο 14 Σεπτεμβρίου

Μύκονος: Πάνω από 90% η πληρότητα το καλοκαίρι

Η Μύκονος έτρεξε με πληρότητα πάνω από 90% όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο Σεπτέμβριος. Σε ό,τι αφορά τον Οκτώβριο, η εξέλιξη των αφίξεων συμβαδίζει με τον τερματισμό των αεροπορικών συνδέσεων από το εξωτερικό, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Φιορεντίνος, επικεφαλής θεματικού τομέα Τουρισμού της ΝΔ και πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί των ανέμων. Δίνοντας το στίγμα του νησιού τη θερινή περίοδο, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινήθηκαν με πληρότητα 90% και εξέφρασε την άποψη ότι τα αποτελέσματα των αφίξεων θα είναι καλύτερα από το 2019. Σχετικά με την κίνηση στο αεροδρόμιο του νησιού, τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής έχει δεχτεί 677.000 χιλιάδες επισκέπτες σε σχέση με τις 750.000 αεροπορικές αφίξεις του 2019.

Σαντορίνη: Αύξηση 102% των αεροπορικών αφίξεων στο οκτάμηνο φέτος

Σε ό,τι αφορά τη Σαντορίνη, μόνο από αεροπορική κίνηση σε εσωτερικές και διεθνείς αφίξεις, στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου υπερέβη κατά 103% το 2021 και συγκεκριμένα : 1.961.175 το 2022 έναντι 966.067 το προηγούμενο ίδιο διάστημα. Να σημειωθεί ότι η σύγκριση με το 2021 γίνεται γιατί και τον περσινό χρόνο η Σαντορίνη απέδειξε τις “αντοχές” της έναντι της πανδημία, όπως λένε οι φορείς του νησιού. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο με σχεδόν 120%, τον Μάρτιο με σχεδόν 200% , τον Απρίλιο με πάνω από 450% και τον Μάϊο με πάνω από 250% ενώ και τον Ιούνιο ξεπέρασε το 90%. Αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι ο στόχος της επέκτασης της τουριστικής περιόδου επιτεύχθηκε και όπως φαίνεται η σεζόν θα κρατήσει τουλάχιστον για δύο μήνες ακόμα, εξηγούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments