Ελλάδα

Κακοκαιρία Bogdan: Μήνυμα από το 112 στη Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία Bogdan: Μήνυμα από το 112 στη Δυτική Ελλάδα
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας εστάλη μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας - Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία στην Κέρκυρα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία μετά και την έκδοση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, που προειδοποιεί για την έλευση της κακοκαιρίας με την ονομασία Bogdan, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τα κεραυνικά φαινόμενα.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας εστάλη μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, συνιστώντας να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

«Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί). Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάκρεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».

Σημειώνεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητά την Τρίτη.

Θα πληγούν οι εξής περιοχές:

α. Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα

β. Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Κέρκυρα: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται από σήμερα και για όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας.

Mε απόφαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα και για όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, οι οποίες εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων, τίθενται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, εξαιτίας της κακοκαιρίας με το όνομα «BOGDAN», η οποία επηρεάζει την Ιταλία και κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Στην σχετική ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Οργάνου, αναφέρεται ότι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και απεστάλη μέσω της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν θα λειτουργήσουν σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments