Διεθνή

Μελόνι: Διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Μελόνι: Διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: adnkronos

Τα Αδέλφια της Ιταλίας, τα οποία θριάμβευσαν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δεν έχουν κυβερνητική εμπειρία, αλλά πρέπει να συγκροτήσουν μια διακομματική ομάδα, για να αντιμετωπίσουν τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και τις τιμές της ενέργειας

Η Τζόρτζια Μελόνι, η ηγέτης του μεταφασιστικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους συμμάχους της, οι οποίες πιθανότατα θα διαρκέσουν εβδομάδες για να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, ενώ διαφαίνονται αρκετές εστίες διαφωνιών.

Τα Αδέλφια της Ιταλίας, τα οποία θριάμβευσαν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δεν έχουν κυβερνητική εμπειρία, αλλά πρέπει να συγκροτήσουν μια διακομματική ομάδα, για να αντιμετωπίσουν τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και τις τιμές της ενέργειας, καθώς και τις σχέσεις με μια επιφυλακτική Ευρώπη.

Η Τ. Μελόνι ελπίζει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Ιταλίας, αλλά χρειάζεται τους συμμάχους της, το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Στο παρελθόν, χρειάστηκαν τέσσερις έως δώδεκα εβδομάδες για να αναλάβει μια νέα διοίκηση.

Η πρώτη προθεσμία πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς, με την Ιταλία να υποβάλλει το σχέδιο προϋπολογισμού του 2023 στις Βρυξέλλες έως τις 15 Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments