Διεθνή

Πετρέλαιο: Πώς ο κυκλώνας Ίαν “ανεβάζει” την τιμή του πετρελαίου

Πετρέλαιο: Πώς ο κυκλώνας Ίαν “ανεβάζει” την τιμή του πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: texastime

Οι τιμές στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα

Το πετρέλαιο ενισχύθηκε την Τετάρτη, με τις τιμές στις ΗΠΑ να διαμορφώνονται πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, συνεχίζοντας το θετικό σερί από χτες, ενώ ο τυφώνας Ίαν έκοψε την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού.

Το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε σχεδόν 4,7%, για να διαμορφωθεί στα 82,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αποτελώντας υψηλό από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το Brent παράδοσης Νοεμβρίου, που είναι και παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 3,5% στα 89,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης του επόμενου μήνα αυξήθηκε 3,8%, στα 88,05 δολάρια το βαρέλι. Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου ισχυροποιήθηκε 3,4% στα 2,5779 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου εκτοξεύθηκε 5,8% στα 3,4494 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου που έληξε στο τέλος της συνεδρίασης, κέρδισε 3,3% στα 6,868 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Το νέο συμβόλαιο του Νοεμβρίου διαμορφώθηκε στα 6,955 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 2,9%.

Ο τυφώνας Ίαν οδήγησε σε επιβράδυνση της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού, διακόπτοντας το 9,12% της παραγωγής πετρελαίου και το 5,95% της παραγωγής φυσικού αερίου. Ο Κόλπος του Μεξικού που παράγει περίπου το 15% του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και το 5% του φυσικού αερίου.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 4,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς την Τρίτη, επικαλούμενες στοιχεία από τον βιομηχανικό όμιλο του American Petroleum Institute.

«Οι έμποροι αυτή τη στιγμή δεν εστιάζουν στα ζητήματα της προσφοράς καθώς η αναταραχή της αγοράς ομολόγων βύθισε τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλου ρίσκου, μαζί με ένα πεισματικά υψηλό δολάριο ΗΠΑ, το οποίο πίεσε τις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε η Τίνα Τενγκ, αναλύτρια της CMC Markets.

πηγή:insider

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments