Διεθνή

Ρωσία: Αύριο επικυρώνει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Ρωσία: Αύριο επικυρώνει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- BBC- ABC News

Η Ρωσία θα επικυρώσει την προσάρτηση κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Κρεμλίνο, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκφωνήσει ομιλία

Αύριο, τελικά, θα γίνει η επικύρωση της προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Χθες, συζητήθηκε ως πιθανή ημερομηνία η 4 η Οκτωβρίου, αλλά αύριο θα γίνει εντέλει η προσάρτηση, με πρώτη αυτήν του Ντονμπάς. Είχαν προηγηθεί τα λεγόμενα «δημοψηφίσματα», τα οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολης αξιοπιστίας και στα οποία η προσάρτηση από την Μόσχα συγκέντρωσε σοβιετικού τύπου ποσοστά: Ζαπορίζια 93,11%, Χερσώνα 87,05%, Λουγκάνσκ (98,42%) και Ντόνετσκ (99,23%).

Η Ρωσία θα επικυρώσει την προσάρτηση κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Κρεμλίνο, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκφωνήσει ομιλία

«Η τελετή για την υπογραφή συμφωνιών για την είσοδο νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 τοπική ώρα, στο Κρεμλίνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκφωνήσει μια ιστορική ομιλία σε αυτή την εκδήλωση», πρόσθεσε. Η διαδικασία προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών, που κατείχαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία μετά τη στρατιωτική εισβολή της 24 ης Φεβρουαρίου, έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες, με την εσπευσμένη διοργάνωση «δημοψηφισμάτων», τα οποία αποκαλούνται ως ψευδεπίγραφα ή ψευδοδημοψηφίσματα στον δυτικό κόσμο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Τύπου, το Κοινοβούλιο στη Μόσχα θα πρέπει να ψηφίσει τις επόμενες ημέρες ένα κείμενο που θα επισημοποιεί την προσάρτηση. Θα πρέπει επίσης να εκφωνηθεί ομιλία του Προέδρου Β. Πούτιν σε βουλευτές και γερουσιαστές.  Για την εκδήλωση αυτή, έχουν προγραμματιστεί ειδικοί εορτασμοί στη Μόσχα για αύριο Παρασκευή, με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας να ανακοινώνει το κλείσιμο ορισμένων δρόμων στο κέντρο της πόλης, ιδίως γύρω από την εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, όπου πρόκειται να στηθεί μία ειδική σκηνή.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι μετά την πραγματοποίηση αναλόγου δημοψηφίσματος για την προσάρτηση της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία, ο Β. Πούτιν εκφώνησε λόγο με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια, στο Κρεμλίνο, ζητώντας από τους Ρώσους βουλευτές να επικυρώσουν την προσάρτηση αυτού του εδάφους στην Ομοσπονδία.  Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνώρισε ποτέ αυτή την προσάρτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments