Διεθνή

Στα δικαστήρια η κόντρα Ερντογάν και Αντιπροέδρου του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Στα δικαστήρια η κόντρα Ερντογάν και Αντιπροέδρου του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: middleeasteye/bundestag.de/reuters

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση υπέβαλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εναντίον του Αντιπροέδρου της Bundestag

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση υπέβαλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εναντίον του Αντιπροέδρου της Bundestag φιλελεύθερου Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, και δικαστικές διαστάσεις στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Αντιπρόεδρος της Κάτω Βουλής και κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών Φιλελευθέρων είχε χαρακτηρίσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας «μικρό αρουραίο των υπονόμων», χαρακτηρισμός που προκάλεσε το θυμό και την οργή του τουρκικού, πολιτικού και στρατιωτικού, κατεστημένου.

Οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν κυρίως χθες, με συνεχείς ανταλλαγές απαξιωτικών χαρακτηρισμών και με την τουρκική πλευρά να επιμένει να ανακαλέσει ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι αρνείται να ανακαλέσει την επίμαχη έκφραση, αλλά προσπάθησε, σε έναν δεύτερο χρόνο, να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για «ένα μικρό, χαριτωμένο, έξυπνο και δόλιο ον, όπως ο Ρατατούης», αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε την άλλη πλευρά, καθώς ο Γερμανός πρέσβης στην ‘Αγκυρα εκλήθη στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο δικηγόρος του Προέδρου της Τουρκίας ανέφερε πως «ο κ. Κουμπίκι είναι έμπειρος πολιτικός, διάσημος δικηγόρος και είναι επίσης αντιπρόεδρος της Bundestag, ότι είναι έγκλημα, τον προσέβαλε εσκεμμένα και θα πρέπει να πληρώσει το νόμιμο τίμημα για αυτό».

Ο δικηγόρος προσέθεσε ότι ο όρος «αρουραίος των υπονόμων «παραπέμπει σε ένα άτομο, το οποίο θεωρείται ηθικά υποβαθμισμένο και αηδιαστικό».

Ο Κουμπίκι, από την πλευρά του, τόνισε ότι δεν θα δίσταζε να μπει σε ενδεχόμενη νομική διαμάχη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Γερμανός αξιωματούχος πήγε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει καταθέσει περίπου 200.000 παρόμοιες αγωγές, από τη στιγμή της ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων του.

Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι τόνισε ακόμη ότι «σε σύγκριση με την Τουρκία, η Γερμανία είναι ένα κράτος δικαίου όπου η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης βρίσκεται στο επίκεντρο του Συντάγματος».

Από το κόμμα των Φιλελευθέρων, το οποίο συγκυβερνά μαζί με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα των Πρασίνων, δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια ανακοίνωση, γεγονός που ερμηνεύεται από τους Γερμανούς πολιτικούς αναλυτές ως ένδειξη υπόρρητης συμπαράστασης προς τον Β. Κουμπίκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments