Nέα της αγοράς

FIFA – ΠΟΕ: Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης

FIFA – ΠΟΕ: Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter-@NOIweala

Οι δύο φορείς υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης στη βάση των τομέων κοινού ενδιαφέροντος

Με στόχο την από κοινού δράση του παγκόσμιου εμπορίου και του διεθνούς ποδοσφαίρου για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ένταξης, ειδικά σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και στις γυναίκες, ΠΟΕ και FIFA ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η γενική διευθύντρια του ΠΟΕ Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης στο οποίο διατυπώνονται οι τρόποι και οι στόχοι της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα για το βαμβάκι

Στο επίκεντρο μάλιστα του μνημονίου βρίσκεται το πρόγραμμα του ΠΟΕ για το βαμβάκι. Συγκεκριμένα, ΠΟΕ και FIFA θα διερευνήσουν τρόπους ευκαιρίες για να ενισχύσουν τη συμμετοχή των χωρών «Cotton Four» (C4), Μπουρκίνα Φάσο, Μπενίν, Τσαντ και Μάλι και άλλων λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών παραγωγών βαμβακιού σε παγκόσμιες αλυσίδες αξίας ποδοσφαιρικών ενδυμάτων.

Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν επίσης για την εκπόνηση μελετών, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής μελέτης για τον οικονομικό αντίκτυπο του ποδοσφαίρου και τον ρόλο του στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Ακόμη, θα αναζητήσουν τρόπους ένταξης του ποδοσφαίρου σε προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων για την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας ιδιαιτέρως στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

«Η FIFA αναδιανέμει τα έσοδά της στις 211 ομοσπονδίες-μέλη για να τις βοηθήσει να αναπτύξουν το ποδόσφαιρο στις χώρες τους επενδύοντας κυρίως σε υποδομές, εγκαταστάσεις, αγώνες, διαιτησία και προπονητική. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα που μπορεί να κάνει το ποδόσφαιρο, ειδικά για τους νέους στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αυτή η σημαντική συνεργασία μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να προωθήσει περαιτέρω τη βιώσιμη ανάπτυξη για να επωφεληθούν όλοι από την παγκόσμια ποδοσφαιρική οικονομία», έδωσε το στίγμα της συνεργασίας ο πρόεδρος της FIFA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments