Διεθνή

Ιταλία: Δέσμευση Μελόνι για μέτρα αντιμετώπισης των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια

Ιταλία: Δέσμευση Μελόνι για μέτρα αντιμετώπισης των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια

Πηγή Φωτογραφίας: adnkronos

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την εκλογική επιτυχία της

 Η επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας θα κατευθύνει τις προσπάθειές της στην τιθάσευση των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, δήλωσε το Σάββατο η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία αναμένεται να αναλάβει – εκτός απροόπτου – την πρωθυπουργία μετά τη νίκη του συνδυασμού της, στις εκλογές.

Το κόμμα της “Αδέλφια της Ιταλίας” και οι σύμμαχοί της Forza Italia και η Λέγκα αντιμετωπίζουν μια τρομακτική λίστα προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή είναι πρωταρχική ευθύνη της νέας κυβέρνησης και προφανώς δεσμευόμαστε να εργαστούμε για αυτό», είπε η Μελόνι, η οποία μιλούσε στο Μιλάνο σε εκδήλωση που διοργάνωσε το μεγαλύτερο ιταλικό αγροτικό λόμπι στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την εκλογική βραδιά.

Η Μελόνι, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιώδη χειροκροτήματα, απέδωσε σε κερδοσκοπία το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Είπε ότι βρισκόταν σε «τακτική επαφή» με την απερχόμενη κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι και ότι θα υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον της Ιταλίας, αλλά αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα υιοθετήσει μια αρνητική στάση απέναντι στους διεθνείς εταίρους.

Καθώς οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν για το αν θα τεθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, η Γερμανία όρισε την Πέμπτη μια «αμυντική ασπίδα» 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προστασία των εταιρειών και των νοικοκυριών της.

Νωρίτερα το Σάββατο, η Μελόνι συναντήθηκε με τον ηγέτη της Forza Italia και πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, πιεστικά θέματα όπως οι τιμές της ενέργειας, ανέφεραν τα δύο κόμματα σε κοινή δήλωση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments