Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Χάρης Δούκας
Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής ΕΜΠ

Με την
Σοφία Χύτου

Χάρης Δούκας στο pagenews: Η ενεργειακή κρίση δεν αντιμετωπίζεται επιδοματικά αλλά μεταρρυθμιστικά

Ο Χάρης Δούκας Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής ΕΜΠ όπου αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Ο Χάρης Δούκας Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής ΕΜΠ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου  όπου αναφέρθηκε όπου αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Χάρης Δούκας στο pagenews.gr: Για τα ενεργειακά και το Nord Stream

“Είναι μια δραματική νέα εξέλιξη θα πω γιατί μπορεί αυτοί οι δύο αγωγοί να μην έδιναν φυσικό αέριο, ο Nord Stream 2 κατασκευάστηκε και όπως θα θυμάστε δεν πιστοποιήθηκε ποτέ από τη Γερμανία με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει παρέμενε γεμάτος φυσικό αέριο αλλά δεν έστειλε ποτέ από τη Ρωσία στη Γερμανία. Ο Nord Stream 1 που λειτουργούσε ένα εμβληματικό έργο και έδινε περίπου το μισό φυσικό άεριο που έδινε η Ρωσία στην Ευρώπη το έδινε από αυτόν τον αγωγό ήταν εδώ και ένα μήνα εκτός λειτουργίας για συντήρηση, εντός εισαγωγικών. Ήταν αυτή η πίεση που ασκούσε ο Πούτιν άρα ήταν και οι δύο αγωγοί εκτός λειτουργίας όμως αν και εκτός λειτουργίας το δεδομένο αυτό είναι εφιαλτικό διότι μιλάμε για εκρήξεις, πρόκειται για δολιοφθορά για βίαιη πράξη…” ανέφερε σχετικά ο κ. Δούκας.

Χάρης Δούκας στο pagenews.gr: Για τις επιδοτήσεις και τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης

“Νομίζω ότι το επιδοματικό κομμάτι είναι το βασικό και κύριο κομμάτι της στρατηγικής της κυβέρνησης προσπαθεί περίπου από τον Αύγουστο πέρυσι μέχρι και τώρα τόσους μήνες (13-14) να αντιμετωπίσει την κρίση επιδοματικά. Αυτή η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επιδοματικά αλλά μόνο μεταρρυθμιστικά και για να το εξηγήσουμε αυτό δεν μπορείς σε έναν ενεργειακό “πόλεμο” και στην οπλοποίηση ορυκτών καυσίμων από τον Πούτιν και τη Ρωσία και ταυτόχρονα στην προσπάθεια ενεργειακών εταιρειών να αποκομίσουν υπερκέρδη να απαντάς με επιδόματα. Διότι αυτό δίνει δύο λάθος μηνύματα το πρώτο στις ενεργειακές εταιρείες ότι όσο και να αυξήσετε τις τιμές όσο και να απλοποιηθεί το φυσικό αέριο εγώ το κράτος με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών που φορολογούνται πολύ θα έρθω να καλύψω ένα μέρος των αυξήσεων..” ανέφερε.